Μπάρα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Κριτικές Όπλων: Πιστόλι Smith & Wesson SW1911 E-Series

Ώρα να γράψουμε για ένα από τα αγαπημένα μας πιστόλια, το SW1911 E-Series της αμερικανικής εταιρίας Smith & Wesson στο διαμέτρημα .45 ACP. Με αυτό το πιστόλι έχουμε εκτενή εμπειρία και εδώ θα μοιραστούμε όσα γνωρίζουμε από χρήση του με μερικές χιλιάδες βολές μέχρι σήμερα. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.


Πηγή: Imgur.com

Ας ξεκινήσουμε από κάτι σημαντικό, δεν είναι ένα φτηνό πιστόλι καθώς η τιμή του σήμερα αγγίζει τα $1000 αλλά κατά τη προσωπική μας άποψη, είναι από τις περιπτώσεις που αξίζει τα λεφτά του. Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, πάμε να δούμε τι κάνει αυτό το όπλο ξεχωριστό. Το 2003 η εταιρία Smith & Wesson πήρε το κλασικό σχέδιο του 1911 και έκανε κάποιες πάρα πολύ διακριτικές βελτιώσεις. Χαραγές στον ολισθητήρα με σχέδιο από λέπια που είναι πολύ εύχρηστες, μεγάλο προστατευτικό τύπου «beaver-tail», υψηλής ποιότητας ελαφρύτερο ανοξείδωτο ατσάλι, επικρουστήρα από τιτάνιο, μεγαλύτερη θύρα εξαγωγής καλύκων, και άλλες μικρότερες μετατροπές. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ποιοτικό 45άρι τύπου 1911 με τις κλασικές διαστάσεις του 1911 Government. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο μοχλός πυρός και ασφαλείας υπάρχει μόνο στην αριστερή πλευρά του άρα δεν είναι ιδανικό για αριστερόχειρες.

Πηγή: LeglessChair.com

Από το εργοστάσιο το όπλο έρχεται με τους μεταλλικούς γεμιστήρες 8 φυσιγγίων και το βάρος του είναι περίπου 1200 γραμμάρια. Η λαβή του είναι από ξύλο και όλα τα κομβία χειρισμού του είναι από βαμμένο μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι. Όλα αυτά του δίνουν μία πολυτελή εξωτερική εμφάνιση.

Πηγή: HomeDecoration.nu

Και ώρα να μιλήσουμε για αυτό που έχει κάνει τα 1911 θρυλικά μέχρι και σήμερα, τη σκανδάλη. Αρχικά, είναι πάρα πολύ αξιόπιστη καθώς είναι 70 Series και όχι 80. Εάν δε γνωρίζετε τη διαφορά μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας «Διαφορά 1911 Series 70 και Series 80». Πέρα από αυτό, η σκανδάλη του έχει μία πολύ ωραία αίσθηση και απαιτεί πίεση λίγο παραπάνω από 2 κιλά. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σκανδάλη 1911 που έχουμε δοκιμάσει, αλλά είναι ξεκάθαρα πάνω από το μέσο όρο. Με απλά λόγια, όπως θα περίμενε κανείς το σημείο πυροδότησης είναι ένα απότομο και καθαρό ικανοποιητικό σπάσιμο, αλλά αρκετά με τα τεχνικά, ας δούμε λίγο και την άποψη μας για αυτό το πιστόλι.

Πηγή: TrapShooters.com

Με το SW1911 E-Series της Smith & Wesson έχουμε περάσει πολλές ευχάριστες και δύσκολες στιγμές που μεταφράζεται σε χιλιάδες βολές με πολλά διαφορετικά πυρομαχικά. Είναι ένα από τα καλά 1911 που δε θα σας προβληματίσει με πυρομαχικά και λειτουργεί πολύ αξιόπιστα εάν ξέρετε να χρησιμοποιείτε πιστόλια 1911 και το συντηρείτε κατάλληλα. Όπως είναι αναμενόμενο από μία εταιρία όπως η Smith & Wesson, το πιστόλι έχει πολύ ταιριαστά εξαρτήματα με ένα ελάχιστο ίχνος παιξίματος και με προσοχή σε όλες τις επιφάνειες του όπλου. Είναι από τα πιστόλια που αξίζουν τα λεφτά τους. Παρακάτω είναι μία προσωπική μας φωτογραφία από αυτό το πιστόλι.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Και στο ερώτημα με το οποίο κλείνουμε πάντα τα άρθρα αυτής της κατηγορίας μας, αξίζει να το αγοράσει κανείς; Γενικότερα τα πιστόλια τύπου 1911 είναι μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία όπλων χειρός που απαιτούν ανάλογη εκπαίδευση, εξάσκηση, και εμπειρία. Εάν είστε χειριστής 1911 και αναζητείτε ένα νέο πιστόλι, τότε θα χαρακτηρίζαμε το συγκεκριμένο ως μία πρόταση μεσαίας προς υψηλής κατηγορίας. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω, αλλά για τη τιμή του είναι μία εξαιρετική πρόταση και δε χρειάζεται απολύτως καμία μετατροπή για να είναι αποτελεσματικό.

Πηγή: ArmsList.com

Αναφορικά με το χώρο της αυτοάμυνας, προσωπικά προτείνουμε πάντα το μεγαλύτερο δυνατό διαμέτρημα που μπορείτε να ελέγχετε απόλυτα. Για αρκετούς ανθρώπους αυτό είναι το .45 ACP άρα εάν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία χειριστών 1911, τότε δοκιμάστε το και θεωρούμε ότι θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Είναι ένα όμορφο πιστόλι που όμως δε μένει μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά είναι και αξιόπιστο και αποδοτικό.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου