Μπάρα

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Αρχικελευστής ΟΥΚ Μηνάς Καμαράτος






Αρχικελευστής ΟΥΚ Μηνάς Καμαράτος ....

Όλα αυτά που ζούμε τις μέρες αυτές με το θάνατο και την κηδεία του αγαπημένου μας Μηνά Αντ. Καμαράτου, εδώ στο μικρό χωριό μας, τις Πυλές Καρπάθου. στην εσχατιά της Πατρίδας μας, της Ελλάδας, είναι πρωτόγνωρα, μοναδικά, παράξενα, ξεχωριστά! 
Ένα μέγα πλήθος, ήρθε εδώ να τιμήσει και να αποχαιρετήσει το παιδί μας, ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος δεκάδων χιλιάδων, γνωστών μας κι αγνώστων, βλέπουν τις φωτογραφίες μας, παρακολουθούν τα βίντεο που κατέγραψαν κάποιοι από μας κι έτσι συμμετέχουν κι εκείνοι στα δρώμενα, στα όσα συμβαίνουν... 
Όλ' αυτά δείχνουν πως ο Μηνάς δεν ανήκει μόνο στη βιολογική του οικογένεια! Ανήκει στην ένδοξη Πατρίδα μας, στη μεγάλη οικογένεια του γενναίου Ελληνικού Στρατού, στην επίλεκτη εκ των επιλέκτων οικογένεια των Βατραχανθρώπων! 
Όλο αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμη ακριβώς!
Μας ζητούν πολλοί, που δεν μπόρεσαν σωματικά να είναι τώρα μαζί μας, να συμμετάσχουν στο ιστορικό, για τον μικρό μας τόπο, γεγονός!
Γιατί πράγματι είναι γεγονός ιστορικό, ο μικρός μας τόπος να ζήσει με τον Μηνά μας, αυτές τις στιγμές που καταγράφονται πλέον στην ιστορία του, έτσι το νιώθουμε, έτσι το βιώνουμε και με αυτό το σκεπτικό παραδίδουμε όλοι στη δημοσιότητα τα όσα συγκλονιστικά, ξαφνικά, απροσδόκητα και απρόσμενα ήρθαν στη ζωή μας!
Είναι κάτι πολύ μεγάλο, όπως κι ο πόνος όλων μας, για να το κρατήσουμε μόνο για μας! Με αυτό το σκεπτικό μοιραζόμαστε μαζί σας κι αυτές τις γεμάτες πόνο εικόνες, όχι για να εκθέσουμε οποιονδήποτε, αλλά για να γίνετε συμμέτοχοι κι εσείς σε όσα μας προσέφερε ο δικός μας κι ο δικός μας Αρχικελευστής ΟΥΚ Μηνας Καμαρατος! Για να μοιραστείτε μαζί μας τον πόνο, για να γίνει λιγότερος!
Ακολουθούν συγκλονιστικές στιγμές κατά την ταφή του αγαπημένου μας Μηνά!
Οι συμμαχητές του στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και στην ΟΑΠ 3 παραδίδουν στη μητέρα του την Ελληνική Σημαία, τα διακριτικά εμβλήματα και τα παράσημα του Μηνά! Κι ύστερα ένας ένας καταθέτουν την πουλάδα τους και προσωπικά τους είδη -ενθυμήματα, στο κατάλευκο φέρετρο του Μηνά!


Μετά κι αφού φύγαμε οι περισσότεροι, μειναν μόνοι... στάθηκαν τριγύρω του και του τραγούδησαν δυο τραγούδια των ΟΥΚ που του άρεσαν και είδατε ήδη στα βίντεο, που ευτυχώς δυο συγχωριανοί μας απαθανάτισαν και χάρισαν σ΄ όλους μας αυτή τη στιγμή!
Στιγμές... βιώματα... απίστευτα συγκινητικά και πρωτόγνωρα για μας! Κι άλλα ... κι άλλα... που θα μοιραστούμε μαζί σας αργότερα!
Με τα γεμάτα δάκρυα μάτια μας, με τη γεμάτη πόνο καρδιά μας, αλλά και με τη βεβαιότητα και την πίστη ότι και πάλι θα συναντήσουμε αναστημένο το παιδί μας, εκ μέρους της οικογενείας και εκ μέρους όλων μας, ευχαριστίες από καρδιάς στους άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της ομάδας ΟΑΠ 3, τους Διοικητές τους, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, τον Αρχηγό του Στόλου Στυλιανό Πετράκη, τον Υποδιοικητή της 95 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Τσίρη, το πλήρωμα και το άγημα του ΤΠΚ "ΡΙΤΣΟΣ", που κατέπλευσε εδώ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο και τον Ιερό Κλήρο, όλους τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κι όλους εσάς, που "ζείτε" μαζί μας όλα αυτά που μας χάρισε ο Μηνάς μας! πΚ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου