Μπάρα

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αρχιτεκτονικό θαύμα: Δείτε το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου που χτίστηκε μέσα σε λατομείο και έχει θέα στον «κάτω κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)



Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες του ξενοδοχείου InterContinental Shanghai Wonderland το οποίο χτίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο βάθους 88 μέτρων και έχει θέα στον «κάτω κόσμο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ξενοδοχείο ανεγέρθηκε στην πόλη Σονγκτζιάνγκ, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να κατασκευαστεί και διαθέτει 337 δωμάτια, 18 ορόφους, οι 16 εκ των οποίων είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και οι δύο μέσα στο νερό.

Τα δωμάτια έχουν θέα τους καταρράκτες που βουτάνε κάτω στα τοιχώματα του λατομείου, αλλά και του υάλινου «καταρράκτη» που έχει χτιστεί στο κέντρο του ξενοδοχείου πολυτελείας.
Στον υψηλότερο όροφο, ένας πλούσιος rooftop garden, ενώ στους υποβρύχιους ορόφους υπάρχουν ξενώνες με θέα σε ενυδρείο βάθους 10 μέτρων. Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει bungee jumping και αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.

Όπως αναφέρει το βρετανικό γραφείο design Atkins, το κτίσμα είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα αρχιτεκτονικής και μηχανικής, απαιτώντας περισσότερους από 5.000 αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές και εργάτες για να ολοκληρωθεί. Ο επικεφαλής μηχανικός Τσεν Σιασιάνγκ πρόσθεσε ότι το πρότζεκτ ήταν τόσο αντισυμβατικό – το χαρακτήρισε «αγώνα κατά της βαρύτητας» – που η ομάδα του ανέπτυξε καινούργιες μεθόδους οι οποίες κατέληξαν σε 39 πατέντες.

Το InterContinental Shanghai Wonderland είναι κοντά στην οροσειρά Σεσάν, στο National Forest Park του Σεσάν και στους Βοτανικούς Κήπους Τσενσάν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου