Μπάρα

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Μαχαίρι μπότας Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ


Σε αντίθεση με τη πρώτη ταινία, στη ταινία «Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ (1985 )» ο πρωταγωνιστής είχε δύο μαχαίρια. Το βασικό του που το περιγράψαμε στο άρθρο μας «Μαχαίρι Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ» και ένα δεύτερο που θα το δούμε σε αυτό το άρθρο μας. Αυτό το μαχαίρι ο πρωταγωνιστής το χρησιμοποίησε στη σκηνή που βλέπετε παρακάτω. Ήταν ένα μικρό μαχαίρι που είχε σε μία θήκη στο άρβυλο του και έγινε γνωστό ως το μαχαίρι μπότας του Ράμπο.


Πηγή: Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ

Αντίστοιχα με τα μαχαίρια της γνωστής σειράς ταινιών που έχουμε παρουσιάσει στα άρθρα μας «Μαχαίρι Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα» και «Μαχαίρι Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ», έτσι και αυτό ήταν σχεδιασμένο από τον Τζίμι Λιλ. Κατά το σχεδιασμό του, ο Τ. Λιλ ήθελε ένα μαχαίρι που θα θυμίζει τα μεσαιωνικά στιλέτα. Έτσι ξεκίνησε από το παρακάτω σχέδιο. Αυτό που βλέπετε ήταν το πρώτο σχέδιο του Τζίμι Λιλ, επάνω στο οποίο βασίστηκε αυτό το μαχαίρι.

Πηγή: Rambo.wikia.com

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα μαχαίρι από ενιαίο κομμάτι ανοξείδωτου ατσαλιού με ένα κομμάτι από έβενο σφηνωμένο στο πίσω μέρος του, στο σημείο της λαβής. Το μαχαίρι είχε μήκος 11″ (27.94 εκατοστά) με τη λεπίδα να αποτελεί τα 6″ (15.24 εκατοστά) από αυτά. Τέλος, το μαχαίρι είχε μία μικρή οπή για πέρασμα κορδονιού και έρχονταν σε μία χειροποίητη δερμάτινη θήκη.

Πηγή: UKCrossbows.co.uk

Αντίστοιχα με όλα τα προηγούμενα μαχαίρια, έτσι και εδώ η εταιρία Master Cutlery πήρε τα δικαιώματα κατασκευής του και κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένο αριθμό μερικά ακριβή αντίγραφα με την υπογραφή του πρωταγωνιστή της ταινίας. Βλέπετε τη συσκευασία από αυτά τα αντίγραφα της Master Cutlery παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παρότι όσον αφορά τις διαστάσεις και το σχέδιο το μαχαίρι είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που έκανε ο Τ. Λιλ για τη ταινία, υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Πέραν του ότι έχει χαραγμένα τα χαρακτηριστικά του ως συλλεκτικό μαχαίρι, η επένδυση στη λαβή του δεν είναι από έβενο αλλά είναι από Μικάρτα, ένα συνθετικό υλικό που μοιάζει αρκετά με ξύλο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως και τα προηγούμενα μαχαίρια της ίδιας σειράς της Master Cutlery, έτσι και αυτό δεν έχει κάποια εντυπωσιακή κόψη αλλά εάν θέλει μπορεί να το ακονίσει κανείς. Παραπάνω βλέπετε τη μία πλευρά του, από την άλλη πλευρά έχει χαραγμένα τα χαρακτηριστικά του καθώς και το μοναδικό του αριθμό καθώς μόνο 2500 χιλιάδες από αυτά κατασκευάστηκαν. Όπως έχουμε δει και με τα προηγούμενα αντίστοιχα μαχαίρια, συνοδεύονται από το πιστοποιητικό γνησιότητας τους που είναι υπογεγραμμένο και από τον πρωταγωνιστή της ταινίας, κύριο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως φαίνεται καθαρά από τη παραπάνω φωτογραφία, η θήκη είναι από μαύρο δέρμα και στο μπροστινό της μέρος έχει την υπογραφή του πρωταγωνιστή μαζί με το τίτλο της ταινίας χαραγμένα. Στη πίσω όψη έχει ένα μεταλλικό κλιπ ασφάλισης ώστε να μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σχετικά με τη τιμή του, όπως ήδη αναφέραμε, μόνο 2500 τέτοια κατασκευάστηκαν και έτσι δεν υπάρχει κανένα καινούργιο στην αγορά σήμερα. Σε διάφορα καταστήματα που το έχουμε δει μεταχειρισμένο η τιμή του κυμαίνεται από $110 έως $170, ανάλογα με τη κατάσταση του.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, αξίζει τα λεφτά του; Για συλλεκτικούς λόγους σίγουρα. Τώρα για πρακτικούς λόγους, όχι και τόσο, αλλά όχι λόγω της ποιότητας κατασκευής του. Είναι ένα αρκετά καλής ποιότητας μαχαίρι. Ωστόσο με τα ίδια, ή και με λιγότερα, χρήματα μπορεί να αγοράσει κανείς εξίσου καλά μαχαίρια παρόμοιου σχεδίου εφόσον ψάχνει κάτι τέτοιο, που να είναι σχεδιασμένα και έτοιμα για πρακτική χρήση. Άρα θα λέγαμε ότι το συγκεκριμένο απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε συλλέκτες.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου