Μπάρα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

10 ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

10 ευρωπαϊκά ταξίδια με τρένο  που προσφέρουν αξέχαστες διαδρομές σε υπέροχα αξιοθέατα της Ευρώπης και ορισμένα το πραγματοποιούν και σε ξεχωριστές ταχύτητες. 

1. Sweet Switzerland: Το σοκολατένιο τρένο
Διαδρομή: Montreux to Broc, Ελβετία
Διάρκεια: 9 ώρες και 45 λεπτά μετ’ επιστροφής

chocolate-overview-2

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αυτό το τρένο ανεβαίνει στο Montreaux έχοντας ως θέα τη λίμνη της Γενεύης και φθάνει στη μεσαιωνική πόλη Gruyeres. Εκεί γίνεται περιήγηση στο τυροκομείο και το τοπικό κάστρο της περιοχής και το μεσημέρι ακολουθεί γεύμα. Το απόγευμα όταν το τρένο φτάσει στο Broc, οι επιβάτες θα μεταφερθούν με λεωφορείο στο εργοστάσιο σοκολάτας Cailler-Nestle. Η διαδρομή είναι υπέροχη και οι επιβάτες απολαμβάνουν την πλούσια φύση με δάση, λίμνες και βουνά.

2. Tunnels Galore: The Bernina Express
Διαδρομή: Chur Switzerland, Tirano Italy
Διάρκεια: 4 ώρες και 14 λεπτά

bernina-overview-1

Ανεβαίνει στα βουνά, περνάει 55 σήραγγες και 196 γέφυρες. Η λέξη «express» δεν εκφράζει τόσο την ταχύτητα του τρένου όσο την διαθεσιμότητα των εισιτηρίων τα οποία εξαντλούνται γρήγορα. Η διαδρομή περιλαμβάνει ποικιλία από πόλεις της Ιταλίας και της Ελβετίας και μέρος των Άλπεων.

3. Ένα ξενοδοχείο σε ρόδες: Francisco de Goya
Διαδρομή: Παρίσι – Μαδρίτη
Διάρκεια: 13 ώρες και 30 λεπτά

Sunset on Train

Αναχωρεί από το Παρίσι το βράδυ και περιλαμβάνει ένα πλούσιο δείπνο τριών πιάτων. Την επόμενη μέρα οι επιβάτες έχουν φτάσει στην Μαδρίτη, αφού έχουν ξεκουραστεί κι έχουν απολαύσει ένα ζεστό ντούζ στο μπάνιο τους.

4. Αναβιώνοντας την εποχή των ιπποτών: Τα κάστρα της Βρετανίας
Διαδρομή: Inverness Σκωτία, Gwynedd Ουαλία
Διάρκεια: 15 ημέρες

15958371048_c2952aa8d6_c

Πρόκειται για μια ιστορική διαδρομή στα φρούρια του Ηνωμένου Βασιλείου για δύο εβδομάδες. Ξεκινάει από το Inverness στη Σκωτία, κοντά στο Λοχ Νες, με περιήγηση στο κάστρο Urquhart. Συνεχίζει νότια προς το Stirling Bridge και στο κάστρο του Εδιμβούργου. Στην Ουαλία γίνεται περιοδεία στο Caernarfon Castle, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και στο Ντόβερ υπάρχει ξενάγηση στις σήραγγες του πολέμου.

5. Το επικό ταξίδι: Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος
Διαδρομή: Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, Ρωσία
Διάρκεια: 19 ημέρες

2984901723_4c2efd9951_b
Αυτή η μυθική διαδρομή, δίνει στους επιβάτες μια μικρή εικόνα του ρωσικού πολιτισμού. Όλοι οι επιβάτες, πλούσιοι-φτωχοί, νέοι-γέροι και ξένοι με τους ντόπιους μοιράζονται μια μοναδική εμπειρία και εξαφανίζονται όλα τα κοινωνικά εμπόδια.

6. Waterworld: The Flam Railway
Διαδρομή: Flam to Myrdal, Νορβηγία
Διάρκεια: 1 ώρα

14713759730_b4d67998a0_c

Διασχίζει 12 μίλια και φτάνει σε ύψος 2838 μέτρων στο βουνό Myrdal όπου εκεί οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τους καταρράκτες Rjoandefossen και Kjosfossen.

7. Bavarian Bullet: Intercit-Express (ICE)
Διαδρομή: Μόναχο – Νυρεμβέργη, Γερμανία
Διάρκεια: 1 ώρα

MDB65708-ice_3_4zu3_224x168

Ένα αρκετά γρήγορο τρένο θα σας μεταφέρει στις δύο πιο ιστορικές πόλεις της Βαυαρίας. Τρέχει με 199 μίλια την ώρα και παρ’ όλη την ταχύτητα του, στο εσωτερικό των βαγονιών επικρατεί ησυχία.

8. Η κομψότητα του παρελθόντος: Vevice Simplon-Orient Express
Διαδρομή: Λονδίνο – Βενετία
Διάρκεια: Δύο ημέρες, μία νύχτα

4098766_c8e6e328f6_o

Το ημερολόγιο άνετα γυρίζει πίσω και 100 χρόνια, την χρυσή εποχή των σιδηροδρόμων έχοντας την αίσθηση ότι θα αντικρίσεις στα βαγόνια τον Ηρακλή Πουαρώ ή τον Τζέημς Μποντ στην ταινία «Από την Ρωσία με αγάπη». Οι επιβάτες επιβάλλεται να ντυθούν κομψά για το πλούσιο βραδινό και η πολυτέλεια καθώς και οι τιμές απευθύνονται μάλλον στους οικονομικά «εκλεκτούς» της κοινωνίας.

9. Balkan Flexipass
Διαδρομή: Βελιγράδι-Σερβία-Μαυροβούνιο
Διάρκεια: 10 ώρες

4402750402_951b4355c6_o

Ανακαλύψτε την καρδιά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στο οποίο η ευελιξία του εισιτηρίου μπορεί να προσφέρει παραπάνω διαδρομές με μεγαλύτερη διάρκεια όπως Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία.

10. Πολυτέλεια σε τροχούς: The Transylvanian Odyssey
Διαδρομή: Λονδίνο-Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Διάρκεια: 8 ημέρες (συμπεριλαμβάνεται διαμονή στη Βουδαπέστη και στην Κωνσταντινούπολη)

golden-danube-header

Πρόκειται για ιδιωτικό τρένο με κλασική κομψότητα και μοντέρνες παροχές. Το τρένο αναχωρεί από Βουδαπέστη,μετά την πτήση από το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου