Μπάρα

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Γλυπτό Παλαιού Φαλήρου.





Όλοι εσείς που διαμαρτύρεστε Δικαίως και Αδίκως για το γλυπτό που τοποθέτησε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης ένας από τους πιο Αξιόλογους Δημάρχους στην Ευρώπη γιατί δεν έχετε Διαμαρτυρεί για τα τόσα άλλα γλυπτά που έχουν Τοποθετηθεί στην Επικράτεια;


Ας δούμε μερικά…

Αυτό το Γλυπτό Αναπαριστά τον Θησέα.. ήταν έτσι ο Θησέας; Είναι στην Πλατεία Κοτζιά μπροστά στο δημαρχείο Αθηνών Δεν διαμαρτυρήθηκε Κανείς..






Αυτό το Γλυπτό Αναπαριστά τον Προμηθέα. Ήταν έτσι ο Προμηθέας; Είναι στην Ελευσίνα και στους Δελφούς.. Δεν διαμαρτυρήθηκε Κανείς..




Αυτό το Γλυπτό αναπαριστά την Πτώση του Ίκαρου και είναι στο Μνημείο της Αεροπορίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη..
Σας θυμίζει Ίκαρο; Δεν διαμαρτυρήθηκε Κανείς..



Αυτό το Γλυπτό παρουσιάζει δυο ανθρωπόμορφες φιγούρες, ύψους δύο μέτρων, με ακαθόριστο σώμα, και γνώριμη όψη πουλιών. Η τοποθέτηση της αρσενικής και θηλυκής μορφής αντικριστά δίνει την αίσθηση ενός αφοσιωμένου διαλόγου των δύο, ΜΠΟΥΡΔΕΣ.. Δεν διαμαρτυρήθηκε Κανείς..



Δύο Γλυπτά που είναι στην οδό Ερμού: Οk, το ξέρω, το γούστο είναι υποκειμενικό, και σίγουρα, αν δεν αρέσει κάτι σ’ εμένα, δεν σημαίνει πως δεν αρέσει και σ’ εσένα κ.λπ. Αλλά, μεταξύ μας, αν βρούμε έστω και έναν Αθηναίο πολίτη που του αρέσουν τα δύο φρικιαστικά γλυπτά που κοσμούν τα δύο σιντριβάνια στις αρχές της Ερμού, εγώ να σωπάσω για πάντα. Μπορεί τα δύο γλυπτά των Κυριάκου Ρόκου και Δημήτρη Αρμακόλα να είναι εξαιρετικά έργα τέχνης και σίγουρα κάποιος ειδικός να μπορέσει να μας κατατοπίσει για την ενδεχόμενη καλλιτεχνική τους αξία. Τα συγκεκριμένα γλυπτά, όμως, κοσμούν έναν ήδη καταπονημένο δημόσιο χώρο κι έχουν έναν πολύ δυσοίωνο χαρακτήρα, αφού αποτελούν εικόνες διαμελισμένων γυναικών που αναδύονται μέσα από βράχους και κομμένα σίδερα και ποδιών που βουτάνε σε άμορφες μάζες (!).Δεν διαμαρτυρήθηκε Κανείς..





Αυτό το Γλυπτό αναπαριστά μία Καρυάτιδα.
Είναι Καρυάτιδα αυτή η Κακόγουστη Τσόντα;
Είναι στο Εσωτερικό Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Κατασκευάστηκε το  1989 από Ορείχαλκο.. Και Φυσικά δεν Διαμαρτιρήθικε ΚΑΝΕΙΣ..






Αυτό το Γλυπτό βρίσκεται στην Πλατεία Ευαγγελικής Σχολής (Αμπελοκήπων) είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο και παρουσιάζει μια σταυρωμένη γυναικεία μορφή. Μπορεί κάποιος να πεί ότι παρουσιάζει αυτό που λέει ο καλλιτέχνης; Δεν διαμαρτυρήθηκε Κανείς..




Και Πολλά άλλα ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ που δεν έχει διαμαρτυρηθεί ΚΑΝΕΙΣ..

Γεώργιος Δρακόπουλος..





Ο δεύτερος καλύτερος δήμαρχος του κόσμου είναι Έλληνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου