Μπάρα

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Απονομή «αστυνομικού σταυρού» για τον ήρωα Αστυφύλακα Αθανάσιο Γρηγοριάδη


Το αστυνομικό μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» και το αντίστοιχο δίπλωμα θα απονεμηθεί στον Αστυφύλακα Αθανάσιο Γρηγοριάδη του Νικολάου, για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, υπηρετώντας στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Ιανουαρίου 2014 ο Αστυφύλακας Αθανάσιος Γρηγοριάδης, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας δίκυκλης αστυνόμευσης μαζί με συνάδελφό του, με πράξη αυτοθυσίας και εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο, επενέβησαν άμεσα και διέσωσαν από επικείμενο θάνατο, τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε προκληθεί σε αυτό.

Η απονομή πραγματοποιείται μετά από την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος


Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10:00, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς (οδός Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Καμπούρογλου 3 – Κιλκίς).


 

ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
 
Πότε απονέμεται το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως
 
Με αφορμή ερώτημα αναγνώστη του Policenet.gr επισημαίνουμε ότι το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση εξόχων πράξεων αποκλειστικώς εν καιρώ ειρήνης, οι οποίες δεν σχετίζονται κατ'ανάγκη με τα στρατιωτικά πράγματα και οι οποίες τελέσθηκαν εντός ή εκτός των πλαισίων διατεταγμένης υπηρεσίας και που αφορούν:
  • Στην τέλεση πράξεως αυτοθυσίας.
  • Σε θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
  • Σε ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης.
  • Σε πράξη, για την τέλεση της οποίας η ζωή του προτεινομένου εξετέθη αποδεδειγμένα σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.
Για κάθε νέα πράξη, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου, λαμβάνει χώρα νέα απονομή του μεταλλίου, αλλά φέρεται μόνο ένα διάσημο (σώμα του ή μια διεμβολή (ταινία) του.
Η διάκριση των πολλαπλών απονομών γίνεται από τους επάργυρους αστερίσκους που τοποθετούνται στην ταινία αναρτήσεως του μεταλλίου ή στη διεμβολή του (μέχρι τρεις κατ' ανώτατο όριο).

Πηγή:  www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου