Μπάρα

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ.Μπουτάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο αυτού.: Προστατεύσατε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης από διχαστική διαστρεβλωση


Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ.Μπουτάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο αυτού.: Προστατεύσατε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης από διχαστική διαστρεβλωση


Οι Πολίτες Ψηφίζουν στο AVAAZ.ORG για να βγει αυτή η μαρμάρινη πλάκα που Διαστρεβλώνει την Ιστορία.

Γιατί είναι σημαντικό;

Προστατεύσατε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης μας από την διχαστική διαστρέβλωσή της
Για την Θεσσαλονίκη μας, με το Π.Δ. 50/2016 καθιερώθηκε ως ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσής της από τους Γερμανούς η 30η Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα, το άρθρο 1 αναφέρει: «Καθιερώνουμε την 30η Οκτωβρίου, επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης Νομού Θεσσαλονίκης». Το άρθρο 2 αναφέρει τι θα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις εορτασμού και το άρθρο 3 αναφέρει ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καταρτίζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση, όλως περιέργως, βιάζοντας κατά τον πλέον ειδεχθή τρόπο την ιστορική αλήθεια και αμαυρώνοντας την τοπική ιστορική εορτή, καθιέρωσε και τις Δυνάμεις που απελευθέρωσαν την Πόλη μας με δύο απανωτές και σοβαρές ενέργειες:

1. Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου την 25ην Οκτ 2017 στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη» και

2. Τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας σε κεντρικότατο σημείο της Πόλεως, πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου προς το Λευκό Πύργο, στην οποία αναγράφεται «Μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944». Σημειωτέον ιδιαιτέρως ότι στην αναφερόμενη πλάκα δεν αναγράφεται ο Φορέας που την τοποθέτησε, όπως γίνεται συνήθως.

Η στρέβλωση της ιστορίας, στην προκειμένη περίπτωση, είναι οφθαλμοφανής και εξυπηρετεί μάλλον κομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες διχάζουν το Λαό. Αυτή η ιστορική ανακρίβεια προσβάλλει όλους τους Έλληνες πολίτες, προκαλεί σύγχυση στους νεότερους και αναβιώνει διχαστικά γεγονότα μίσους, τα οποία στοίχησαν ακριβά σε θύματα και υλικές καταστροφές στην Πατρίδα μας και δεν πρέπει να αναμοχλεύονται. Επιπρόσθετα, αφήνουμε στατικά στοιχεία ως μνημεία στις επόμενες γενεές για ένα ψεύτικο ιστορικό γεγονός που θα ανακυκλώνεται διαχρονικά.

Και όλα αυτά, ενώ η ιστορική αλήθεια έχει καταγραφεί από πολλούς συγγραφείς ή αρθρογράφους, ακόμη και υπηρετήσαντες ή συμπαθούντες τον ΕΛΑΣ, όπως π.χ.:

• «Πόλεμος και αίμα, ταξίδι στο παρελθόν, ταξίδι στον πόνο» της Μαργαρίτας Λαχαρίδου, αγωνίστριας του Δημοκρατικού Στρατού,
• «Ιστορία της Αντίστασης», τόμος Α σελίδα 410. Γράφει ο Καπετάν Έκτορας του ΕΛΑΣ (Θεόδωρος Μακρίδης),
• Ιστορικές μαρτυρίες – Η Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων 1941‐1945. Έκδοση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.




Κάνουμε έκκληση προς εσάς, ως Δήμαρχο της Πόλης μας, και το Δημοτικό Συμβούλιο, να δείξετε τον δέοντα σεβασμό στην Ιστορική Αλήθεια, να προστατεύσετε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης μας και να αποσύρετε την μαρμάρινη πλάκα από τον χώρο που έχει στηθεί, φροντίζοντας να καταστραφεί.
Γιατί είναι σημαντικό; Προστατεύσατε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης μας από την διχαστική διαστρέβλωσή της.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου