Μπάρα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο αντιστράτηγος Στεφανής βράβευσε υποδεκανέα-γιατρό



Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Τον υποδεκανέα του Υγειονομικού Σώματος, γιατρό στο επάγγελμα, Χριστόφορο Θεοδωρόπουλο της 96ης ΜΕΘ της Χίου βράβευσε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής για την προσφορά του προς το συνάνθρωπο και ιδιαιτέρως προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, για την ευδόκιμη υπηρεσία του ως στρατιωτικού ιατρού στο αγροτικό ιατρείο των ηρωικών Ψαρών.

Όπως σημειώνεται και «στο διά ταύτα» της βραβεύσεως του υποδεκανέως, «Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα Ψαρά, ο υποδεκανέας εργαζόμενος με υψηλό αίσθημα χρέους προς τον συνάνθρωπο ανταπεξήλθε πλήρως στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθήκον του, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους κατοίκους και στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Η έγκαιρη διάγνωση και η ταχύτατη υποστήριξη που παρείχε, είχαν ως αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή έξι συνανθρώπων μας, κατοίκων του νησιού. Το σημαντικότατο έργο του, προκάλεσε τα ευμενή σχόλια της τοπικής κοινωνίας. Με τις παραπάνω ενέργειες, ο υποδεκανέας Θεοδωρόπουλος Χριστόφορος προέβαλλε με τον καλύτερο τρόπο το Στρατό Ξηράς και τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βράβευση του υποδεκανέως πραγματοποιήθηκε πριν από την εβδομαδιαία επιτελική ενημέρωση του αρχηγού ΓΕΣ, ενώπιον όλης της ηγεσίας και των στρατηγών, και με την παρουσία των μελών της οικογένειας του βραβευθέντος.

Συγχαρητήρια και στους δύο. Και στον υποδεκανέα γιατρό γιατί τήρησε και τίμησε και τους δύο όρκους του, τον στρατιωτικό και τον του Ιπποκράτους, αλλά και στην ηγεσία του ΓΕΣ που βράβευσε τον υποδεκανέα «εγκαίρως» και «επί του πεδίου», όπως άλλωστε αρμόζει σε παρόμοιες περιπτώσεις και όχι μετά από…χρόνια!



Λ.Σ.Μ.

Πηγή: PARAPOLITIKA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου