Μπάρα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κριτικές Όπλων: Περίστροφο Smith & Wesson Governor

Από το 2011 η γνωστή αμερικανική εταιρία Smith & Wesson βγάζει αυτό το σχετικά μικρό (snub-nosed) περίστροφο ικανό χωρίς καμία μετατροπή να βάλλει με διαμετρήματα .410-bore, .45 Colt, και .45 ACP. Το όνομα του είναι «Governor» (Κυβερνήτης) και προσωπικά έχουμε μία καλή εμπειρία μαζί του εδώ και λίγα χρόνια. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.


Πηγή: CollectorsFirearms.com

Βλέποντας την επιτυχία της βραζιλιάνικης εταιρίας Taurus με το περίστροφο «Judge» (Δικαστής), η Smith & Wesson αποφάσισε μερικά χρόνια αργότερα να μπει στον ανταγωνισμό με αυτό το νέο μικρό περίστροφο. Έτσι, το 2011 κυκλοφόρησε το «Governor» (Κυβερνήτης) σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις, ασημί και μαύρο. Αυτό που κάνει αυτά τα περίστροφα να ξεχωρίζουν είναι η ευελιξία τους. Καθώς είναι σχεδιασμένα για πολλά διαμετρήματα (.410-bore, .45 Colt, και .45 ACP), εύκολα μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Η μεγαλύτερη διαφορά του «Κυβερνήτη» από τον «Δικαστή» είναι ότι είναι εξάσφαιρο, και όχι πεντάσφαιρο όπως το «Judge», και επίσης είναι αρκετά πιο ελαφρύ.

Πηγή: ArmsList.com

Το «Governor» έχει κάννη μήκους 2.75″ (6.99 εκατοστά), συνολικό μήκος 22 εκατοστά και βάρος 840 γραμμάρια. Ο λόγος που είναι τόσο ελαφρύ είναι ότι έχει πλαίσιο κατασκευασμένο από κράμα σκανδίου. Είναι ένα περίστροφο με πλαίσιο Z που έχει λαβή από πλαίσιο K της Smith & Wesson. Η τιμή του σήμερα είναι περίπου στα $850.

Πηγή: GunsAmerica.com

Ότι γράφουμε σε αυτό το άρθρο βασίζεται σε μία πολυετή εμπειρία με αυτό το περίστροφο με αρκετές χιλιάδες βολές σε διάφορες συνθήκες. Η μεγαλύτερη εμπειρία μας είναι με πυρομαχικά διαμετρήματος .410-bore αλλά το έχουμε χρησιμοποιήσει και αρκετά με πυρομαχικά .45 Colt και .45 ACP. Βλέπετε το περίστροφο με Smith & Wesson Governor με το οποίο έχουμε αποκτήσει τις εμπειρίες που σας περιγράφουμε εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Από την εμφανισιακή πλευρά, το «Governor» είναι ένα πολύ όμορφο και ξεκάθαρα επιβλητικό περίστροφο. Ο μακρύς μύλος του του δίνει μία περίεργη εικόνα αλλά δεν επηρεάζει καθόλου στο ζύγισμα του κατά τις βολές. Επιπρόσθετα, παρά το σχετικά μικρό του βάρος προσφέρει εξαιρετικά ελεγχόμενη ανάκρουση ακόμα και με «βαριές» γομώσεις. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και η εργονομική και αντιολισθητική λαβή με την οποία έρχεται. Το περίστροφο γίνεται ένα με το χέρι εάν έχετε καλές θεμελιώδεις γνώσεις χρήσης όπλων χειρός.

Πηγή: ArmsList.com

Αν είχαμε όμως να επιλέξουμε ένα χαρακτηριστικό του που θεωρούμε το πιο σημαντικό, είναι η σκανδάλη του. Έχει τόσο ομαλή και ελεγχόμενη αίσθηση είτε ρίχνετε από μονής ενέργειας (δηλαδή με τη σφύρα οπλισμένη), είτε με διπλής ενέργειας (δηλαδή με τη σφύρα αφοπλισμένη), θα δείτε εξαιρετικά επίπεδα ευστοχίας. Έχει πολύ ξεκάθαρα στάδια και εξέλιξη και δεν απαιτεί μεγάλη εξοικείωση. Ενδεικτικά, σε διπλής ενέργειας θέλει πίεση περίπου 4.5 κιλά ενώ σε μονής ενέργειας είναι λιγότερο από 1.7 κιλά. Ο πιο καλός τρόπος να το περιγράψουμε είναι με τα λόγια του οπλουργού κυρίου Κρις Νταμ που το 2011 είχε γράψει τη κριτική του για τη σελίδα TheTruthAboutGuns.com.

«Το τράβηγμα της υψηλής ακρίβειας σκανδάλης μονής ενέργειας οδηγεί σε μία αίσθηση σαν κρύσταλλο Σβαρόφσκι που σπάει λίγο παραπάνω από τα 1.7 κιλά, με λιγότερο από ένα χιλιοστό μετακίνησης της σκανδάλης. Πολλά Smith & Wesson χρειάζονται βελτίωση για να φτάσουν σε τόσο καλό επίπεδο αίσθησης σκανδάλης»

Πηγή: ArmsList.com

Το σκοπευτικό του σύστημα είναι σταθερό, αλλά το στόχαστρο έχει ακίδα από ραδιενεργό τρίτιο το οποίο το κάνει εύχρηστο για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κάτι πολύ πιθανό σε περιπτώσεις αυτοάμυνας. Προσωπικά δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα με το σκοπευτικό του σύστημα. Βλέπετε το σκοπευτικό του σύστημα καλύτερα παρακάτω.

Πηγή: TheTruthAboutGuns.com

Όπως αντιλαμβάνεστε, μας αρέσει αρκετά αυτό το περίστροφο αλλά έχει σαφώς και τα μειονεκτήματα του. Πρώτον, δεν είναι καθόλου φτηνό αναλογικά με τον ανταγωνισμό του. Δεύτερον, έχει εξωτερική σφύρα που παρότι του δίνει χαρακτήρα και ομορφιά, το κάνει πιο ευπαθές σε εμπλοκές εάν η σφύρα πιαστεί σε ρούχα ή δε μπορεί να μετακινηθεί άνετα. Τέλος, όπως όλα τα περίστροφα έχει αρκετά περιορισμένη χωρητικότητα και απαιτεί περισσότερο χρόνο και εμπειρία για ταχεία ανατροφοδότηση.

Πηγή: GunMagWarehouse.com

Κλείνοντας, αξίζει να το αγοράσει κανείς; Εάν ψάχνετε για ένα μικρό περίστροφο σε διαμέτρημα .410-bore, .45 Colt, ή .45 ACP τότε σίγουρα γιατί τα συνδυάζει όλα. Υποθέτουμε πως το μυστικό είναι στο κατά πόσο θα σας ενδιέφερε ένα περίστροφο συγκριτικά με ένα πιστόλι. Αν θέλετε περίστροφο, τότε είτε μιλάμε για αυτοάμυνα, ψυχαγωγία, ή οτιδήποτε άλλο, το Smith & Wesson Governor είναι μία καλή πρόταση. Εάν το επιλέξετε για αυτοάμυνα το μόνο που θα σας προτείναμε είναι πρώτον να είστε σίγουροι ότι η σφύρα του θα είναι ελεύθερη από εμπόδια προτού το πυροδοτήσετε, και δεύτερον, να κάνετε πολύ εξάσκηση στην ανατροφοδότηση του. Είναι σίγουρο πάντως ότι όσον αφορά τη ποιότητα, δε πρόκειται να σας απογοητεύσει.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου