Μπάρα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Βρετανία: Οι Ειδικές Δυνάμεις «κόβουν» το TikTok λόγω κινεζικής κατασκοπείας!

Βρετανία: Οι Ειδικές Δυνάμεις «κόβουν» το TikTok λόγω κινεζικής κατασκοπείας!

 

Γίνεται μία από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές στο διαδίκτυο να είναι υπεύθυνη για στρατιωτική κατασκοπεία; Σύμφωνα (και) με τους Βρετανούς μπορεί και γι αυτό το λόγο λαμβάνουν μέτρα.

Όπως αποκαλύπτει η Sun στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει απαγορευτεί η χρήση του TikTok στους στρατιώτες της SAS, των ειδικών δυνάμεων της αεροπορίας, καθώς υπάρχει φόβος πως οι Κινέζοι μπορούν από εκεί να συλλέξουν στοιχεία για τις αποστολές!

Η διαταγή που έχει δοθεί στα μέλη της SAS είναι να μην χρησιμοποιούν την εφαρμογή που έδρα στο Πεκίνο. 

Όπως ανέφερε πηγή στο βρετανικό Μέσο, «Δόθηκαν οδηγίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους είπαν ότι δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς TikTok ή να δημοσιεύουν βίντεο στο TikTok».

Οι Βρετανοί πάντως δεν είναι οι πρώτοι που αποφασίζουν να «μπλοκάρουν» τη συγκεκριμένη εφαρμογή φοβούμενοι την κινεζική κατασκοπεία.

Έχουν προηγηθεί οι το αμερικανικό Ναυτικό και η Αεροπορία που έχουν απαγορέψει τη χρήση σε συγκεκριμένες ειδικότητες μελών τους. 

Και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει απειλήσει πως θα απαγορεύσει τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής λόγω σχέσεων των ιδιοκτητών της εταιρίας με το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Sun, δεν υπήρχαν ενδείξεις πως τα μέλη της SAS ανέβαζαν βίντεο κατά τη διάρκεια των αποστολών τους, ωστόσο όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή: «Έγινε γιατί πολλά νεότερα στελέχη μοιράζονταν βίντεο, όταν επέστρεφαν από κάποια αποστολή».

Οι ιδιοκτήτες τoy TikTok απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι μοιράζονται δεδομένα με το Πεκίνο.

Η επίσημη οδηγία του στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιεί: «Τίποτα στον κυβερνοχώρο δεν πρέπει να θεωρείται ιδιωτικό

Ακόμη και σε ένα περιορισμένο προφίλ μπορεί να υπάρξει πρόσβαση. "

Το TikTok αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές αυτή την περίοδο με εκατομμύρια downloads

Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο όπου οι χρήστες ανεβάζουν και μοιράζονται βίντεο μικρής διάρκειας.

Πηγή: reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου