Μπάρα

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Νέα τροπή με τους 13 μουσουλμάνους με τα ευρωπαϊκά διαβατήρια: Συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

 




ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

 

Συνελήφθησαν τελικά χθες βράδυ στο Μελιγαλά και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα όπου και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας οι 13 μουσουλμάνοι που περιφέρονταν τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Καλαμάτας. Αρχικά είχαν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων όπου και διαπιστώθηκε  από τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων τους οτι ήταν υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανίας, Γαλλίας) και βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα. Η ομάδα αυτή αποτελείται μόνο από άνδρες, ηλικίας από 26 έως 45 ετών, οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι ανήκουν σε θρησκευτική μουσουλμανική αίρεση και πως είναι τουρίστες. Οι 13 άνδρες τότε είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Με τα πόδια, και φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές ξεκίνησαν από Καλαμάτα να μεταβούν στον Μελιγαλά, κινώντας την προσοχή διερχόμενων οδηγών που απόρησαν με τη μετακίνηση αυτή της ομάδας των 13 ανδρών, και οι φήμες οργίαζαν.

Χθες το βράδυ σε νέο έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι “παραβίασαν μέτρο εισόδου στη χώρα μας”, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έγκειται στο ότι δεν είχαν κάνει covid test.  Αυτή τη στιγμή κρατούνται, ενώ με εντολή του Αρχηγείου της Αστυνομίας έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απέλασής τους, και διερευνάται πως ήρθαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν από την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας, οι περισσότεροι έχουν καταγωγή από την Αλγερία, αλλά διαμένουν σε πόλεις της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η έρευνα συνεχίζεται, ώστε να διευκρινιστεί ο σκοπός της εισόδου στη χώρα μας και του ταξιδιού τους στη Μεσσηνία, καθώς και ποιος  ήταν ο τελικός προορισμός τους.

Ένας από αυτούς δεν ήταν και ευγενικός στη θέα του φακού…

ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΞΑΓΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

«Μέσω της πεζοπορίας περνούμε στην κάθαρση και καθημερινά διανύουμε πεζή 30 χιλιόμετρα την ημέρα, προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό εσωτερικό αποτέλεσμα», φέρονται να δήλωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση. Στις σωματικές έρευνες που τους έγιναν δεν βρέθηκε κάποιο όπλο ή άλλο ύποπτο αντικείμενο, όπως επισημαίνουν στο ethnos.gr αρμόδιες πηγές, ενώ οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ζουν νομαδικά και διασχίζουν όλη την Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο, ασκώντας τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

με πληροφορίες από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου