Μπάρα

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤ. ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!! “ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ” ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΜΑΝΤΟΥΔΙ, ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜ@ΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ [ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ]

Apokalipsi

Συμπτωματικά, ακριβώς 40 ημέρες πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εξέδωσε την υπ΄ αριθμόν 504/2021 απόφαση, με την οποία χορηγούσε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ανεμογεννήτριες) στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Ειδικά το Μαντούδι και η Αγία Άννα, μέχρι και πριν από κάποιες ώρες, σήμερα (5/8), βρίσκονταν στο μάτι του πύρινου κυκλώνα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν εντολή εκκένωσης. 
Στις 15 Ιουλίου 2021, (δηλαδή πριν από 21 ημέρες), ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Eviathema.gr, αναφερόταν στην απόφαση της ΡΑΕ. 
Στις 21 Ιουλίου 2021 (δηλαδή 13 ημέρες πριν ξεσπάσουν οι πρώτες πυρκαγιές στο Μαντούδι) το Συμβούλιο της κοινότητας Πηλίου συνεδρίασε, κρίνοντας ως «απαράδεκτη και επικίνδυνη» την απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

Για την ιστορία, η άδεια της ΡΑΕ προς τον όμιλο που ελήφθη στις 24 Ιουνίου 2021, προβλέπει; την εγκατάσταση 16 ανεμογεννητριών, με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα.

Ο πρόσφατος περιβαλλοντοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, που επιτρέπει την πραγματοποίηση “εμβληματικών” επενδύσεων ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές NATURA, είναι πιο καταστροφικός από οποιονδήποτε εμπρηστή.  
Το αν θα κριθεί μια περιοχή αναδασωτέα με τον νέο αυτό νόμο είναι όχι αυτοδίκαια ή αυτόματη, αλλά υπό προϋποθέσεις. 
Στην καλύτερη περίπτωση αναδασώνεται μόνο ένα μικρό μέρος του δάσους, καταπατητές και οικοπεδοφάγοι μεγαλοεργολάβοι κάνουν χρυσές δουλειές και οι κρατικοί μηχανισμοί κάνουν τα στραβά μάτια, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν παράτυπο, αλλά πλέον με τον νόμο Μητσοτάκη, θα έχει την κάλυψη του νόμου.

12 1313 14414

 

Όλα όσα διαβάσατε αποτελούν πανηγυρική επιβεβαίωση όσων αποκάλυψε ο Στέφανος Χίος μία μέρα πριν στο Εκρητκικό Δελτίο του ΑΡΤ την Τετάρτη 4 Αυγούστου:

 

 

Πηγή: Makeleio

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου