Μπάρα

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Οι Αναβάτες της Καρδιάς μας..





Κώστας Παπαγεωργίου... 14.... πρωταθλήματα !!!!!

Γεννημένος στον Κολωνό το 1951, ο Κώστας Παπαγεωργίου μεγάλωσε μέσα σε λάδια και μηχανές καθώς ο πατέρας του είχε συνεργείο και νοίκιαζε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
«Η πρώτη μηχανή με την οποία έκανε βόλτα ήταν μια της Τροχαίας που είχανε
Πριν καν αγοράσει δική του μηχανή, ο κ. Παπαγεωργίου έκανε την πρώτη του δουλειά ως κασκαντέρ στη μοναδική ταινία που έπαιξε ο Σταμάτης Κόκοτας το 1972.
«Γνώριζα τον Σταύρο Παράβα που ήταν πελάτης στο μαγαζί του πατέρα μου και είχα κάποιες γνωριμίες με ηθοποιούς. Έτσι, όταν μου ζήτησαν να ντουμπλάρω τον Κόκοτα το έκανα με μεγάλη χαρά.
Ακολούθησε μια ταινία του Μαστοράκη και το 1974 η “Έξοδος Κινδύνου” του Νίκου Φώσκολου με τον Νίκο Κούρκουλο και την Όλγα Καρλάτου».
Παράλληλα με τη δουλειά του ως κασκαντέρ, ο Κώστας Παπαγεωργίου λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα για να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας 14 φορές μέχρι το 1991, ενώ το 1977 ανοίγει την πρώτη του έκθεση μοτοσυκλετών στην Αθήνα.
Για ένα δυο πλάνα...
«Από τους σκηνοθέτες ζητούσα σαν αμοιβή να μου διαφημίζουν το μαγαζί τραβώντας σκηνές απ΄ έξω ή βάζοντας τη φίρμα στους τίτλους της ταινίας. Στην “Έξοδο κινδύνου” ντουμπλάριζα τον Κούρκουλο, ενώ σε μια άλλη σκηνή έκανα έναν ληστή τραπέζης που διέφευγε με μηχανή και τον κυνηγούσε η Καρλάτου, την οποία τότε ντουμπλάρισε φορώντας περούκα ο αδελφός μου Θοδωρής Παπαγεωργίου».
«Τις περισσότερες φορές ντουμπλάριζα γυναίκες.
Στη γέφυρα της Χαλκίδας- που κόντεψα να σκοτωθώ- αντικαθιστούσα την Μπέτυ Λιβανού, ενώ στην τελευταία ταινία που έπαιξα, πριν από τρία χρόνια, πήρα τη θέση της Ρέας Τουτουντζή την ώρα που έπεφτε σε έναν γκρεμό στη Μύκονο».
«Οι κόντρες ήταν μεγάλο λάθος...»
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ζούσε επικίνδυνα και άλλες ώρες εκτός πλατό και πίστας αγώνων.
«Ήταν οι εποχές της κόντρας και δεν μπορούσα να μένω αμέτοχος. Τώρα που μεγάλωσα, αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος.
Είχαν σκοτωθεί πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι. Εμείς κάναμε κόντρες στον Κηφισό, από την Αχαρνών μέχρι τις εργατικές πολυκατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας. Μαζεύονταν μέχρι και 20.000 κόσμος.
Το 1979 κέρδισα σε κόντρα πολλά χρήματα, όμως το 1972 παραλίγο να σκοτωθώ. Έξι ώρες ήμουν στο χειρουργείο».
Συνεπής στην ιδέα του «vivere pericolozamente», ο κ. Παπαγεωργίου έκλεψε τη γυναίκα του και την παντρεύτηκε το 1978.
Απέκτησαν τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο, οι οποίοι εργάζονται στις επιχειρήσεις του πατέρα τους και φυσικά όλοι, ακόμη και η γυναίκα του Σοφία, γνωρίζουν και οδηγούν μηχανές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Λίλα | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2007!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου