Μπάρα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Το υπουργείο Άμυνας τίμησε τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα με τον τίτλο του Υποναυάρχου





Το ΓΕΕΘΑ έκανε Υποναύαρχο την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα 193 χρόνια μετά το θάνατό της
Η απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τίμησε μετά θάνατον την γυναίκα που διέθεσε όλη της την περιουσία στην υπηρεσία του Αγώνα για την Ελευθερία.

Πέρασαν 197 χρόνια από την επανάσταση όμως το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα το Τμήμα Σταδιοδρομίας και Εξέλιξης, φαίνεται πως δεν... ξεχνά.
Σε κοινοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με θέμα «ηθικές απολαβές» και σε εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε στις 6 του περασμένου Μαρτίου, στην ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, απονέμεται ο βαθμός του Υποναυάρχου.
Παράλληλα της αποδίδεται και ο Πολεμικός Σταυρός Α' Τάξεως και το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων.

Το βαθμό του Υποναυάρχου επί τιμή φέρει από τις 11 Απριλίου η… Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα!
Μάλιστα στην ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης απονέμεται ακόμα ο Πολεμικός Σταυρός Α’ Τάξεως και το μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων!



Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 06-03-2018, μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

Απονέμονται στην κορυφαία ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, για τον απαράμιλλο ηρωισμό της, την αυτοθυσία και την
αφοσίωση που επέδειξε προς το Ελληνικό Έθνος, τα οποία την κατέστησαν στη μνήμη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων ως Εθνικό ιδεώδες:
α. Ο βαθμός του Υποναυάρχου επί τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 3883/2010.
β. Ο Πολεμικός Σταυρός Α΄ Τάξεως,
γ. Το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων. (Αριθμ. βεβ. ΓΕΕΘΑ/Γ΄ΚΛ/Γ3: No 0038/28.3.2018)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου