Μπάρα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Αυτοσχέδια Όπλα: Όπλο Μπρελόκ



Εδώ θα δούμε ένα περίεργο πυροβόλο όπλο σχεδιασμένο να φαίνεται ως ένα απλό μπρελόκ. Το εν λόγω όπλο το είδαμε πρώτη φορά το 2011 μετά την ανακάλυψη του από τις αρχές. Ας το γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα.


Πηγή: TheFunnyBeaver.com
Πηγή: TheFunnyBeaver.com

Το όπλο αυτό κατασκευάζεται μέχρι και σήμερα στη Βουλγαρία αν και οι πρώτες αναφορές για την ανακάλυψη του είχαν έρθει από αστυνομικές αρχές τις Αυστραλίας το 2011. Το όπλο έχει δύο θαλάμες με κάννες για σφαίρες διαμετρήματος .25 ACP και το συνολικό του μήκος είναι λίγο πάνω από 10 εκατοστά. Στο επάνω μέρος διαθέτει τρία κουμπιά, το κεντρικό ασφαλίζει τα δύο μέρη του όπλου και τα άλλα δύο απελευθερώνουν τον επικρουστήρα της κάθε κάννης του.

Πηγή: BBC.co.uk
Προσθήκη λεζάντας
Πηγή: BBC.co.uk

Επίσης, ο κρίκος που υπάρχει εξωτερικά στο πίσω μέρος του λειτουργεί ως λαβή όπλισης όπου τραβώντας το ή περιστρέφοντας το (ανάλογα το μοντέλο) συμπιέζει τα δύο ελατήρια από τους δύο επικρουστήρες και ασφαλίζουν με τα κουμπιά απελευθέρωσης τους. Βλέπετε μία επεξηγηματική φωτογραφία από όλα τα σημεία χειρισμού του στη συνέχεια.

Πηγή: Weapons3.com (επεξεργασμένη)
Πηγή: Weapons3.com (επεξεργασμένη)

Μετά τη κυκλοφορία του είδαμε και νέα αυτοσχέδια μοντέλα του να κυκλοφορούν για κάθε είδους πυρομαχικά. Ενδεικτικά, βλέπετε στο ακόλουθο βίντεο ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής και δοκιμής του για το μικρότερο διαμέτρημα περιφερειακής πυροδότησης .22 BB Φλόμπερ. Ωστόσο, ολόκληρος ο σχεδιασμός του παραμένει ίδιος με το αρχικό μοντέλο, το μόνο που αλλάζει είναι οι επικρουστήρες με τα ελατήρια τους, η διάμετρος της κάννης και της θαλάμης.








Επίσης, στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πολύ καλύτερα όλα τα εξαρτήματα από το Βουλγάρικο πυροβόλο μπρελόκ διαμετρήματος .25 ACP που παρουσιάζουμε από την αρχή αυτού του άρθρου. Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε καλύτερα επίσης το πως λειτουργεί το σύστημα όπλισης του με το κρίκο που έχει στη βάση του.


Πηγή: TheFunnyBeaver.com
Πηγή: TheFunnyBeaver.com

 

Πηγή: defensegr.wordpress.com


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου