Μπάρα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

40 Χρόνια 65ο Σχολείο Βατραχανθρώπων





Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες του Απριλίου του 1978.

Ήταν ένα Σχολείο που στο μήκος του θύμιζε Τρένο. Κατά την μνήμη του Αρχηγού του Σχολείου αυτό αποτελούνταν από 199 μαθητές, Ναύτες, Καταδρομείς Υπαξιωματικούς και τον Σκληροτράχηλο Λοχαγό τον Καταδρομών τον Μανώλη Παπαδακάκη ο οποίος ορίστηκε ο Αρχηγός του Σχολείου.
Τις πρώτες ημέρες το σχολείο κόνταινε συνεχώς.
Κάθε μέρα και κάποιοι Εγκατέλειπαν από την Εξαντλητική Εκπαίδευση.
Κάθε Παρασκευή στα Τεστ έπαιρναν μέρος και λιγότεροι.


Τμήμα του 65ου Σχολείου Βατραχανθρώπων στην Πλατιά.
Δύο από τους εικονιζόμενους στην φωτογραφία δεν είναι μαζί μας.
Οφείλουμε να τους μνημονεύουμε και να τους Θυμόμαστε.
Ο δεύτερος από αριστερά ο Εκπαιδευτής μας Σάββας Μελίσσης και ο δεύτερος από δεξιά Καταδρομέας ΟΥΚ Γιώργος Πιπερίδης.
 
Αξίζει τον κόπο να αναφέρω μια λεπτομέρεια, εμείς οι Μαθητές τότε ήμασταν Νέα παιδιά στην ηλικία των 19 χρονών σε Αντίθεση με τον Αρχηγό του Σχολείου ο οποίος ήταν Αρχαίος Λοχαγός με ηλικία 33 χρονών αλλά δεν Κώλωνε πουθενά, ήταν Σκυλί όπως λέγαμε τότε..
Αυτό μας έδινε Θάρρος και όλοι οι μαθητές ήμαστε Υπερήφανοι για τον Αρχηγό μας.. 


Η Αράχνη, φωτογραφία του Καταδρομέα ΟΥΚ του 65ου Σχολείου Βατραχανθρώπων Χρήστου Κοντίτση.
Από εδώ μπορεί κάποιος να καταλάβει την Σοβαρότητα και το Ύψος της Αράχνης..

Μετά από την Γνωστή/Άγνωστη Εκπαίδευση του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών φτάσαμε στην Πολυπόθητη Ημέρα την Απονομής των Πτυχίων την 23η Σεπτεμβρίου 1978.
Ήταν η ημέρα που τα όνειρά μας έγιναν Πραγματικότητα..
Στην Πλατεία της ΜΥΚ Παραταχτήκαμε ο Αρχηγός και όλοι όσοι είχαμε καταφέρει να Περάσουμε με Επιτυχία αυτήν την Σκληρή Εκπαίδευση..

Οι Αποφοιτήσαντες του 65ου Σχολείου Βατραχανθρώπων

Συνολικά είκοσι έξι άτομα ο Αρχηγός Λοχαγός των Καταδρομών, Επτά Ναύτες και δέκα οκτώ Καταδρομείς.


Για την Συγκεκριμένη φωτογραφία Αγωνιστήκαμε έξι μήνες Πολύ Σκληρά..
 
Σε μία Τελετή που Ονειρευόμασταν Έξι μήνες παραλάβαμε το Πτυχίο μας και το Πολυπόθητο Διακριτικό του Έλληνα Βατραχανθρώπου..

Και ερχόμαστε στο Σήμερα.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 Κλείσαμε 40 Χρόνια από την ημέρα της Απονομής των Πτυχίων.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρωθήκαμε να Γιορτάσουμε αυτήν την Ξεχωριστή για όλους μας Επέτειο..
Σε ένα Πολύ Φιλικό χώρο στην Ταβέρνα οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.


Γεώργιος Δρακόπουλος Ναύτης ΟΥΚ 65ου Σχολείου και Ναύαρχος SEALS/OYK Ανδρέας Ξένος, τότε Ανθυποπλοίαρχος Διευθυντής Εκπαιδεύσεως

Τιμώμενο Πρόσωπο στην Συνάντηση αυτή ήταν ο Ναύαρχος SEALS/OYK Ανδρέας Ξένος. Ο οποίος τότε ήταν Ανθυποπλοίαρχος και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης
Εκτώς από τους Αποφοίτους του 65ου σχολείου μαζί μας ήταν και βατραχάνθρωποι από άλλα Σχολεία.
Μας τίμησαν με την Παρουσία τους και ορισμένοι Φίλοι όπως ο Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών Γιάννης Γκόβας ο οποίος ήταν επί σειρά ετών εκπαιδευτής στην ΜΥΚ, ο Στρατιωτικός Συντάκτης Λεωνίδας Μπλαβέρης, ο Αμυντικός Αναλυτής Γιάννης Θεοδωράτος με την σύζυγό του Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου Συγγραφέας και Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας  , ο Προϊστάμενος Χρηματαποστολών της G4S Παναγιώτης Λαμπρινός και άλλοι..



Η νύχτα κύλισε Όμορφα με πολλές Αναμνήσεις με Πολύ καλό φαγητό στην ταβέρνα οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ, με Απονομές Τιμητικών Πλακετών στους Μαθητές του 65ου Σχολείου και Αναμνηστικών στους υπολοίπους καλεσμένους..
Φεύγοντας όλοι Ευχαριστημένοι δώσαμε Ραντεβού για τα 41 χρόνια το 2019..

Δρακόπουλος Γεώργιος

Ναύτης ΟΥΚ 65ου Σχολείου Υ/ΚΤ


Ακολουθούν λίγες από τις δεκάδες φωτογραφίες της Εκδήλωσης.



Ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος με τον δάσκαλο των Βατραχανθρώπων στις Πολεμικές Τέχνες Ιωάννη Γκόβα


Ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος με την κυρία Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου


Ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος με τον Ιωάννη Θεοδωράτο Αμυντικό Αναλυτή


Ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος με τον Ιωάννη Σταυριανουδάκη Απόστρατο Στέλεχος της ΔΥΚ, τον γράφοντα και τον Ιωάννη Γκόβα


Ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος με τον Λεωνίδα Μπλαβέρη Διαπιστευμένο από το ΓΕΕΘΑ Στρατιωτικό Συντάκτη







Ο Ναύτης ΟΥΚ του 59ου Σχολείου Εκπαιδευτής του 65ου Σχολείου βατραχανθρώπων Γεράσιμος Κουστουμπάρδης και δεξιά ο Ναύαρχος SEALS/OYK Ανδρέας Ξένος, τότε Ανθυποπλοίαρχος Υπεύθυνος Εκπαίδευσης.



Ο Κώστας Σαριανογλου Ιδιοκτήτης της Θαυμάσιας Ταβέρνας οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος και ο Γεώργιος Δρακόπουλος 65ο Σχολείο Βατραχανθρώπων.
Παραλαμβάνει από τον Ναύαρχο Αναμνηστικό..



Μια ωραία παρέα αποτελούμενη από τον Αμυντικό Αναλυτή Ιωάννη Θεοδωράτο, τον Ναύτη ΟΥΚ του 65ου Σχολείου, τον Κορυφαίο Στρατιωτικό Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη και τον Κορυφαίο Δάσκαλο Πολεμικών Τεχνών των Βατραχανθρώπων Ιωάννη Γκόβα


Μια ωραία παρέα αποτελούμενη από την Μικρή Κασσάνδρα Θεοδωράτου τον Αμυντικό Αναλυτή Ιωάννη Θεοδωράτο, την κυρία Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννιδου Συγγραφέα και Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, τον Κορυφαίο Στρατιωτικό Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη και τον Κορυφαίο Δάσκαλο Πολεμικών Τεχνών των Βατραχανθρώπων Ιωάννη Γκόβα


Καταδρομέας ΟΥΚ 65ο Σχολείο Στέλιος Χονδρουδάκης, Ναύτης ΟΥΚ 65ο Σχολείο Σταύρος Κατσάμπας και Ναύτης ΟΥΚ Μάκης Κουστουμπάρδης 59ο Σχολείο Εκπαιδευτής του 65ου Σχολείου..


Ο Ναύτης ΟΥΚ Νικόλαος Χαλκίδης ο Ναύαρχος SEALS/ΟΥΚ Ανδρέας Ξένος και ο Ναύτης ΟΥΚ Νικόλαος Πολίτης 26ο Σχολείο Βατραχανθρώπων ο οποίος μας έφτιαξε τις Πλακέτες.





Νικόλαος Πολίτης Ναύτης ΟΥΚ 26ου Σχολείου, Βασίλης Μπαμπαούσης Ναύτης ΟΥΚ 62ου Σχολείου, Μάκης Κουστουμπάρδης Ναύτης ΟΥΚ 59ου Σχολείου και Ναύτης ΟΥΚ 58ο Σχολείο Βασίλης Δριβάκος που ήρθε αυθημερόν από το Γύθειο για την Συνάντηση του 65ου Σχολείου






Ναύτης ΟΥΚ Δημήτριος Φούντας 67ο Σχολείο, Ναύτης ΟΥΚ Λουκάς Παπαιωάννου 57ο Σχολείο και Ναύτης ΟΥΚ Μάκης Κουστουμπάρδης 59ο Σχολείο




Ιωάννης Σταυριανουδάκης Στέλεχος της ΔΥΚ Ανθυποπλοίαρχος ΟΥΚ ε.α. Δρακόπουλος Γεώργιος Ναύτης ΟΥΚ 65ου και ο Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών των βατραχανθρώπων Ιωάννης Γκόβας.



Βίντεο από την Εκπομπή του Δημοσιογράφου και Στρατιωτικού Αναλυτή Γιάννη Θεοδωράτου που

Προβάλλεται κάθε Τρίτη στο BLUE SKY.


Αξίζει να την παρακολουθήσετε Ολόκληρη .


Από το 44 λεπτό και μετά αναφέρεται στο 65ο Σχολείο..


1 σχόλιο: