Μπάρα

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Επίσκεψη του Αρχηγού του Ιταλικού Στόλου Αντιναυάρχου Donato Marzano στην Ελλάδα

 Γράφει: ο Leonidas Blaveris
19/09/2018: Ολοκληρώθηκε το επίσημο και το ιδιωτικό σκέλος της επισκέψεως του Αρχηγού του Ιταλικού Στόλου Αντιναυάρχου Donato Marzano στην Ελλάδα, μετά από αντίστοιχη σχετική πρόσκληση του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάν.Παυλόπουλου ΠΝ.
Ο Ιταλός ΑΣ επισκέφτηκε εθιμοτυπικώς (αλλά και ουσιαστικώς) τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευ.Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αντιναύαρχο Παυλόπουλο και ακολούθως οι δυό τους επισκέφτηκαν στο Πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως στο Τροκαντερό Π.Φαλήρου το ομοίωμα της τριήρους "ΟΛΥΜΠΙΑΣ" και το θρυλικό εύδρομο του Στόλου, που λειτουργεί ως πλοίο-Μουσείο, το Θ/Κ"Γ.ΑΒΕΡΩΦ".
Συμφώνως με τις πληροφορίες μας ο Ιταλός Αρχηγός ζήτησε να φωτογραφηθεί με την γνωστή αναμνηστική πλακέτα του ιταλικού ναυπηγείου Orlando, στο ναυπηγείο του οποίου "κτίστηκε" ο "ΑΒΕΡΩΦ" το 1911 και βρίσκεται εντοιχισμένη πάνω στο πλοίο, καθώς ο ίδιος γνώριζε προσωπικώς τον τελευταίο απόγονο της οικογένειας Οrlando!
Οι δύο Αρχηγοί Στόλου βρέθηκαν στο γραφείο του Έλληνος Αρχηγού, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου του έγινε πλήρης ενημέρωση για θέματα του Ελληνικού Στόλου, ενώ και αυτός ενημέρωσε για τις δράσεις, αποστολές και ενδιαφέροντα του Ιταλικού Στόλου. Ακολούθως επισκέφτηκε ένα υποβρύχιο τύπου "214", μία ΤΠΚ τύπου "Super Vita", καθώς και ένα αερόστρωμνο τύπου "Zubr"!
"...συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με εστίαση στο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή κοινού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η υφιστάμενη συνεργασία σε επίπεδο Στόλου των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της" ενημέρωνε σχετικώς το ΓΕΕΘΑ.


Πρακτικώς και σε "μεταφρασμένα" ελληνικά, αυτά σημαίνουν τα εξής:

---1)Έμφαση στη στενότατη συνεργασία των υποβρυχιακών στόλων των δύο χωρών.
---2)Συνεργασία στον κρίσιμο τομέα της ερεύνης - διασώσεως υποβρυχίων, καθώς το Ιταλικό Ναυτικό διαθέτει το μοναδικό (εξ όσων γνωρίζουμε) πλοίο διασώσεως υποβρυχίων στη Μεσόγειο, το "Andeo", εκτός φυσικά της Τουρκίας.
---3)Στενότατη συνεργασία στον τομέα των Αμφίβιων Επιχειρήσεων, καθώς η Ελλάδα διαθέτει έναν στόλο 8 αποβατικών (5 κλάσεως "Σάμος" και 3 Zubr), ενώ και η ιταλική πλευρά έχει αναβαθμισμένο το συγκεκριμένο τομέα επιχειρήσεων αφού και η Ταξιαρχία Πεζοναυτών "San Marco" υπάγεται στο Ναυτικό τους.

Τέλος, και "σχετικό-άσχετο" θα πρόσθετα εγώ, αυτό το έντονο φλερτ με το Ιταλικό Ναυτικό δεν θα πρέπει να είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΕΤΟ με το διαφαινόμενο και εκδηλωμένο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, όπου τα έχουμε βρει σε όλα σε πολιτικό/διπλωματικό επίπεδο με τους Ιταλούς.

Επομένως ...."των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν" μαγειρεύουν"!!! ;-)

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου