Μπάρα

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Φακός Streamlight Stylus

Ο φακός αυτός αφορά κυρίως άτομα που ασχολούνται με τη παροχή πρώτων βοηθειών, κοστίζει γύρω στα $15 και κατασκευάζεται από τη γνωστή αμερικανική εταιρία Streamlight. Είναι ένας εύχρηστος και μικρός φακός που κάνει όσα περιγράφει. Ας τον δούμε όμως λίγο καλύτερα.


Πηγή: StreamLight.com

Ο φακός αυτός είναι γνωστός ως ο πιο λεπτός φακός στο κόσμο και όντως είναι εντυπωσιακά λεπτός. Είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο αεροσκαφών, έχει αδιαβροχοποίηση επιπέδου IPX4, και έρχεται με ένα LED που έχει διάρκεια ζωής 100.000 ωρών. Βλέπετε παρακάτω το πως είναι στη συσκευασία του.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Καθώς αποσκοπεί κυρίως σε προσωπικό πρώτων βοηθειών, δεν έχει υψηλή φωτεινότητα, για την ακρίβεια έχει 11 Lumens σταθερού φωτός σε απόσταση έως 24 μέτρων. Για τη λειτουργία του απαιτεί τρεις μπαταρίες διαστάσεων AAAA που δεν είναι πολύ συνηθισμένες αλλά εάν κάποιος θέλει ένα τόσο ελαφρύ και λεπτό φακό πρέπει να κάνει αυτή τη θυσία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε παραπάνω, έρχεται μαζί και με προστατευτικό κάλυμμα το όποιο έχει άνοιγμα για να περνάει το φως αλλά προσφέρει προστασία στο LED του φακού. Βέβαια, εάν το τοποθετήσουμε λειτουργεί και ως συγκεντρωτήρας φωτός. Βλέπετε ενδεικτικά παρακάτω πως είναι η ακτίνα φωτός του δίχως το καπάκι αριστερά, και με το καπάκι δεξιά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ο φακός έχει δύο καταστάσεις λειτουργίας, η μία είναι με το κουμπί που προσφέρει προσωρινή ενεργοποίηση για όσο το κρατάμε πατημένο. Η δεύτερη είναι με περιστροφή του κουμπιού που του δίνει μόνιμη ενεργοποίηση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προσωπικά, το θεωρούμε μία εξαιρετική επιλογή για συλλογές πρώτων βοηθειών ή επαγγελματίες του χώρου των πρώτων βοηθειών που θέλουν ένα φακό-στυλό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να έχουμε πάντα μαζί εφεδρικές μπαταρίες γιατί δεν είναι εύκολο να βρει κανείς μπαταριές AAAA σε ώρα ανάγκης. Πέρα από αυτό, είναι πολύ καλής ποιότητας, και τόσο ελαφρύ και λεπτό που ξεχνάς ότι το έχεις επάνω σου. Σίγουρα μία πολύ αξιόλογη πρόταση βάσει της αναλογίας τιμής και απόδοσης.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου