Μπάρα

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Κηδεύτηκε ο Γερουσιαστής John McCain III Βετεράνος του Βιετνάμ

Η είσοδος του φερέτρου με τη σωρό του Γερουσιαστή της Αριζόνας John McCain στο εντυπωσιακό παρεκκλήσιο της Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως των ΗΠΑ.
Της πομπής προηγείται ο ίδιος ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Στρατηγός ε.α. James Mattis, συμπολεμιστής ως νεαρός Ανθυπολοχαγός του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ του νεκρού στον πόλεμο του Βιετνάμ, ήταν ΠΑΡΩΝ σε ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις που έγιναν μετά τον θάνατό του (Φωτ.: U.S.Navy)

 04/09/2018:

Γράφει: ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της φημισμένης Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως των ΗΠΑ, η ταφή του Γερουσιαστού John McCain III, ο οποίος υπήρξε απόφοιτος της Ακαδημίας (Τάξεως 1958) πιλότος της Αεροπορίας Ναυτικού και επί 5,5 χρόνια αιχμάλωτος των Βορειοβιετναμέζων, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του, το ίδιο διάστημα, ήταν Διοικητής της πανίσχυρης Αμερικανικής Διοικήσεως Ειρηνικού.
Του είχαν κάνει πρόταση οι ΒορειοΒιετναμέζοι να απελευθερωθεί σε ένδειξη "καλής θελήσεως" προς τον πατέρα του και αυτός αρνήθηκε αυτήν την ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητώντας να παραμείνει με τους συναιχμαλώτους συντρόφους του.
Ο τότε ΥΠΕΞ Χένρυ Κίσσινγκερ έκανε αναφορά και σε ένα άλλο περιστατικό, μιλώντας κατά την επίσημη εξώδιο ακολουθία του στην Ουάσινγκτων, όπου αποκάλυψε ότι κατά την επίσκεψή του στο Βόρειο Βιετνάμ είχε συμφωνήσει να τον πάρει μαζί του στο αεροπλάνο του και εκείνος είχε επίσης αρνηθεί.
Ο Γερουσιαστής McCain, γιός και εγγονός φημισμένων Ναυάρχων του Αμερικανικού Ναυτικού, και πατέρας εν ενεργεία Υποπλοιάρχου ιπτάμενου της Αεροπορίας Ναυτικού, ΟΛΟΙ τους απόφοιτοι της φημισμένης Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως, επέλεξε να ταφεί στο Κοιμητήριο της αγαπημένης του Ακαδημίας, της "κοιτίδος" του Αμερικανικού Ναυτικού.
Οι φωτογραφίες αυτές του Αμερικανικού Ναυτικού δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγα λεπτά επισήμως και σε έναν ελάχιστο φόρο Τιμής σε αυτόν τον σπουδαίο - κατά την προσωπική μου άποψη - Άνδρα, που σε όλη του τη ζωή δίδαξε με τη συμπεριφορά του Τιμή, Ήθος, και Προσφορά προς την Πατρίδα του, τις ανεβάζω στον "τοίχο" μου!


Λεπτομέρειες για κάθε φωτό γράφω σε ξεχωριστή λεζάντα για κάθε μία από αυτές. 


R.I.P.


Μετά το πέρας της εξωδίου ακολουθίας στο ναό της Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως το φέρετρο με τη σωρό του Γερουσιαστή John McCain φέρεται από ναύτες του Αγήματος Αποδόσεως Τιμών του Αμερικανικού Ναυτικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φέρετρο, εκτός από την Αμερικανική Σημαία που είναι καλυμμένο, φέρει ευδιάκριτα στο μπροστινό τμήμα αυτού, τις πτέρυγες των ιπταμένων της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού (Φωτ.: U.S.Navy)

Οι άνδρες του Αγήματος Αποδόσεως Τιμών του Αμερικανικού Ναυτικού αποθέτουν το φέρετρο του Γερουσιαστή John McCain επί κυλλίβαντος πυροβόλου, ενώ οι ΠΑΝΤΕΣ αποδίδουν τις προβλεπόμενες τιμές (Φωτ.: U.S.Navy)

Η μοναδική "παράταιρη πινελιά" στην κηδεία του Γερουσιαστή John McCain στις 2/9/2018 στην "κοιτίδα" του Αμερικανικού Ναυτικού, ήταν το έφιππο άγημα του Αμερικανικού...Στρατού που έσυρε τον (ιππίλατο) κυλλίβαντα πυροβόλου!
Τι να γίνει;
Δεν μπορεί να έχει και...Ιππικό το...Ναυτικό! ;-) (Φωτ.: U.S.Navy)

Στην πομπή που έφερε το φέρετρο του νεκρού Γερουσιαστού John McCain ηγούντο ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Στρατηγός ε.α. James Mattis. Η ναύαρχος Κυρία δίπλα του, είναι η Υποναύαρχος Margaret G.Kibben USN, πρεσβυτεριανή ιερεύς, ιδίου δόγματος με τον εκλιπόντα, η οποία είναι και η Διευθυντής του Θρησκευτικού Σώματος του Αμερικανικού Ναυτικού, η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση! Πριν από τη θέση αυτή ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα ιερεύς επικεφαλής του Θρησκευτικού Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών!
Ο Πλοίαρχος αριστερά είναι ο διοικητής της Ταξιαρχίας των Δοκίμων, ενώ ο Αντιπλοίαρχος δεξιά με το πένθος είναι ο τελετάρχης (Φωτ.: U.S.Navy)

Καθ' όλο το μήκος του δρόμου που συνδέει το (εντυπωσιακών διαστάσεων) "παρεκκλήσιο" της Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως είχαν παραταχθεί σε πυκνή τάξη ("man the rails") οι Ναυτικοί Δόκιμοι αποδίδοντας τον τελευταίο χαιρετισμό σε έναν παλαιό απόφοιτο της ίδιας Σχολής, της Τάξεως του 1958! (Φωτ.: U.S.Navy)

Η "Ταξιαρχία των Δοκίμων" (Brigade of Midshipmen) περιλαμβάνει 4.400 Ναυτικούς Δοκίμους, άνδρες και γυναίκες, περίπου 1.100 ανά έτος, οι οποίοι διαμένουν όλοι μαζί στο φημισμένο Bancroft Hall της Ναυτικής Ακαδημίας! Από αυτούς/ές θα προέλθουν οι νέοι ηγέτες του Αμερικανικού Ναυτικού, των Αμερικανικών ΕΔ και της Αμερικανικής Δημόσιας Πολιτικής ζωής γενικότερα! (Φωτ.: U.S.Navy)

Ο νεκρός Γερουσιαστής John McCain υπήρξε και διακεκριμένος πιλότος της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού, πετώντας με μαχητικά αεροσκάφη A-4 Skyhawk και A-7 Corsair II.
Τη στιγμή που το φέρετρό του κατέβαινε για πάντα στη γη, στο Κοιμητήριο της Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως, ένας σχηματισμός 4 μαχητικών αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet, τεσσάρων διαφορετικών Πολεμικών Μοιρών πρώτης γραμμής του Στόλου, πραγματοποίησαν χαμηλή διέλευση πάνω από τον χώρο της τελετής σε έναν κλασικό σχηματισμό "Missing man formation", όπου ο Νο.3 του σχηματισμού, "σπάει" προς τα πάνω αφήνοντας κενή τη θέση του στο σχηματισμό προς Τιμή του συναδέλφου που χάθηκε!
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα τέσσερα μαχητικά προέρχονταν από Επιθετικές Μοίρες Μαχητικών VFA-31, VFA-32, VFA-87 και VFA-105 της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού (Φωτ.: U.S.Navy)


ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!!!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου