Μπάρα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

«ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΒΑΡΟΝΟΣ» ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ! ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ. «ΚΑΠΤΕΝ» ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΖΕΙ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ -ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ-ΣΥΡΙΖΟ-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ»

MORAITIS3

Καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, είναι  ο «Ceo» Πάνος Μωραΐτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «ERCI» που από τα τέλη του 2015 έμπαζε ένα σωρό λαθρομετανάστες στην Σάμο και τη Μυτιλήνη οι οποίοι και κατέφθαναν σε λεφούσια από τα Τουρκικά παράλια. 
Το Γλυφαδιότικο Golden Boys, όπως αποδείχτηκε ήταν «παιδί και του σαλονιού αλλά και του λιμανιού». Φωτογραφιζόταν με εφοπλιστές, ανώτερους κρατικούς λειτουργούς, υπουργούς όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ενίοτε ελάμβανε τιμητικές διακρίσεις τόσο από τον αρχηγό του λιμενικό σώματος Σταμάτη Ράπτη αλλά όσο και από τον αρχηγό όλων των ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχο Αποστολάκη.
Και πως το πετύχαινε αυτό; Τελείως απροκάλυπτα, αφού παράλληλα με την διεφθαρμένη ΜΚΟ, είχε και έχει στα χέρια του και τις τύχες της ξακουστής «ASPIDA», είναι  εταιρεία … διεθνούς βεληνεκούς, αφού διαθέτει στρατό ένοπλων μισθοφόρων που παρέχουν νόμιμα ασφάλεια σε τάνκερς, που διασχίζουν τα ταραγμένα από πειρατές νερά του Ινδικού ωκεανού και όχι μόνο…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο Μωραΐτης έχει γίνει «μπουχός» και όπως είναι σε θέση να  γνωρίζουν οι αρχές Ασφαλείας έχει διαφύγει στο εξωτερικό με τα ματωμένα χαρτονομίσματα των «κατατρεγμένων» και «κυνηγημένων» λαθρομεταναστών που για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν διακαώς και με το αζημίωτο να μην «ταυτοποιηθούν» και δακτυλοσκοπηθούν  από τα κέντα υποδοχής στα νησιά μας.

sara

 

Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο Μωραΐτης για να δώσει «νομιμοφάνεια» στο δουλεμπόριό του είχε… εμπλουτίσει την ΜΚΟ του, με την περιβόητη εθελόντρια Σάρα που έχει ήδη συλληφθεί πριν ταξιδέψει από τη Λέσβο στη Γερμανία όπου ήδη τις είχαν ανοίξει οι πόρτες για την φοίτησή της σε πανεπιστήμιο.
Η Σάρα και η μικρότερη αδελφή της Γιούσρα κολύμπησαν τον Αύγουστο του 2015 επί τρεισήμισι ώρες τραβώντας ένα φουσκωτό γεμάτο πρόσφυγες προς τα ελληνικά παράλια, σώζοντας 18 ανθρώπους με τους οποίους είχαν ξεκινήσει μαζί από τα παράλια της Τουρκίας.
Η ιστορία των δύο αδερφών έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη – η Σάρα και η Γιούσρα έλαβαν αρκετά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για αυτήν τους την πράξη. Τιμήθηκαν ακόμη και από τον Ομπάμα. Οι …αλληλέγγυοι, πάντως έχουν σπεύσει να πουν πως «Η Σάρα, πολλές από τις ημέρες που τις αποδίδουν πως έκανε δουλεμπόριο ήταν για σπουδές στη Γερμανία».
Εδώ, βέβαια κάνουν πως δε βλέπουν την αναφορά της δικογραφίας για την κρυπτογραφημένη συνομιλία της με τη μαφία μέσω «WhatsApp».

sara-tzip

Ο Μωραΐτης, ωστόσο  ως «ΜΚΟ διασωστών», διαθέτει και έναν μικρό στόλο από ταχύπλοα σκάφη τελευταίας τεχνολογίας. 
Το ξήλωμα της σπείρας ξεκίνησε με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών τον περασμένο Φεβρουάριο για πλαστογραφία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατασκοπεία και παράνομη κατοχή φορητών ασυρμάτων ναυτικού τύπου.  
Οι  δύο έφυγαν από το γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την κατηγορία της χρήσης πλαστής πινακίδας σε τζιπ ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Λέσβο στον τομέα της υποδοχής προσφύγων.  
Στο τζιπ-Τσερόκι, είχαν τοποθετήσει στρατιωτικές πινακίδες ενώ πάνω στο καπό υπήρχε φαρδιά, πλατιά το όνομα της «ERCI» [φωτο]. Συνολικά 30 άτομα, μέλη της ΜΚΟ ERCI, εμπλέκονται  στο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 και με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απώτερος σκοπός ήταν η αποκόμιση κέρδους από την λειτουργία της ως ΜΚΟ, παρά τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, είτε με την αποδοχή δωρεών υλικών αντικειμένων, είτε με επιχορηγήσεις, είτε με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστότοπο δωρεών.

moraitis-raptis
Ο καταζητούμενος βραβεύεται από τον αρχηγό του Λ.Σ. Και εις ανώτερα

Οι δράστες, λάμβαναν – σε χρόνους καθοριστικούς – πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές. Ανάλογες όμως πληροφορίες συνέλλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών ελληνικών και ξένων Αρχών (Λιμενικό Σώμα – FRONTEX κ.λπ.) καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων (μονοκυάλια-διόπτρες κλπ.).
Οι πληροφορίες  αυτές αφορούσαν, κυρίως, τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος), ακόμη και τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων, τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης).
Και για τις πληροφορίες αυτές δεν ενημέρωναν τις αρμόδιες για την έρευνα και διάσωση Αρχές, ως όφειλαν, λόγω της ένταξης και συμμετοχής τους στον αντίστοιχο εθνικό και τοπικό σχεδιασμό έρευνας και διάσωσης. Και για όλα αυτά λόγο είχε ο διαβόητος πλέον Μωραΐτης, με βιτρίνα την ΜΚΟ «ERCI» και ναυαρχίδα την «Aspida» του. Και οι δυο, του άνοιγαν πόρτες για υψηλές επαφές αλλά και ρότα στο δουλεμπόριο!


 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Γιάννης Κολοζώφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου