Μπάρα

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Έλληνες αστυνομικοί τιμούν τους... «γενναίους» αλεξιπτωτιστές του Γ' Ράιχ της μάχης της Κρήτης;

Έλληνες ένστολοι θα τιμήσουν τους πεσόντες Γερμανούς... «αδερφούς τους»

Εμπλοκή βραβευμένων Ελλήνων αστυνομικών σε οργάνωση που αναβιώνει την εναέρια εισβολή των Γερμανών για να τους... τιμήσει εντοπίζει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Αυγή, βασιζόμενη σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Κρήτης..

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η προγραμματιζόμενη «εκδήλωση» έχει έρθει στο προσκήνιο σε σχέση με την επέτειο των 80 ετών από την επιχείρηση «Ερμής» των Ναζί για την κατάληψη του νησιού από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές τον Μάιο του 1941, προκαλώντας εκατοντάδες νεκρούς.

Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος φορέας, σκοπεύει να καλέσει αλεξιπτωτιστές για μία εβδομάδα στην Κρήτη και το Μάλεμε των Χανίων, προκειμένου να τιμηθεί η πρώτη μείζων επιχείρηση αεραπόβασης στην σύγχρονη στρατιωτική Ιστορία. Το πρόβλημα είναι ότι οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται κάθε άλλο παρά σέβονται την μνήμη των Κρητικών που σφαγιάστηκαν ή έπεσαν νεκροί αντιστεκόμενοι στην εισβολή των Ναζί.

Η αφίσα αναφέρει:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

ΑΦΙΣΑ EUROPEAN PARATROOPERS ASSOCIATION ΚΡΗΤΗ
www.europeanparatroopers.org

Ωστόσο όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, στην ηγεσία και διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών υπάρχουν τουλάχιστον τρεις Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι βραβευμένοι αστυνομικοί.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Screenshot / European Paratroopers Association

Στο σάιτ της μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (πληροφορίες και εικόνα από το policenet.gr).

ΕΛΑΣ ΚΑΖΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ policenet.gr
 
Policenet.gr
 
Στον κρητικό διαδικτυακό Τύπο ήδη δημοσιεύματα καυτηριάζουν τόσο τα παραπάνω όσο και τα διάφορα μετάλλια που αναμένεται να δοθούν στους συμμετέχοντες, καθώς παραπέμπουν σε ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σιδηρούς Σταυρός (σ.τ.σ. ένας συσχετισμός πάντως ενίοτε υπερβολικός, καθώς πολλές χώρες αποδίδουν και σήμερα μετάλλια σε αυτό το σχήμα, όπως και η Ελλάδα, με τους Πολεμικούς Σταυρούς Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης). Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει να αποφύγουν τέτοιους συσχετισμούς με ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά η οργανωμένη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναρτήσεις στα social media.
 

 Είναι πιο σημαντική η ερώτηση που τίθεται, τόσο στον κρητικό Τύπο όσο και από την κοινή λογική, για το ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι, στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛΑΣ και τα Σώματα Ασφαλείας γνωριζουν για την «επιχείρηση KRETA MEMORIAL» και ποιες Αρχές έχουν αδειοδοτήσει την διεξαγωγή της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου