Μπάρα

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury θέλουν να τιμήσουν τους πεσόντες Ναζί στην Κρήτη!



Θα έρθουν στην Κρήτη για να «τιμήσουν την ελίτ του Γ Ράιχ! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές, έτσι ονομάζεται ο σύλλογος, θα βρεθούν στην Κρήτη για να τιμήσουν τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές του 1941.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Τους πεσόντες αδελφούς μας οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από τη στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους».

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους europeanparatroopers, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιλαμβάνει και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο.

 

Ως Έλληνας δεν το δέχομαι 🇬🇷
Πώς είναι δυνατόν η E.P.A. να προχωράει στην διοργάνωση τέτοιου άλματος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


Ελληνικές Απώλειες: 426 Νεκροί και μεγάλος αριθμός τραυματιών και αιχμαλώτων
Βρετανικές απώλειες Νεκροί 1.742, τραυματίες 1.737 και αιχμάλωτοι 11.835, 2 καταδρομικά, 6 αντιτορπιλικά, 2.000 αξιωματικοί και ναύτες.

Σφαγές στον πληθυσμό:

Κάνδανος, Κοντομαρί, Σέλινο, Κεραμιά, Αλικιανός, Σκινές, Μαλάθυρος, Γερακάρι, Κέντρους, Βορίζα, Αμυρά, τα Ανώγεια, όλοι τούτοι οι τόποι μαρτυρίων έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες για αυτά που έζησαν οι άνθρωποι στα χέρια των ναζί κατακτητών. Τα εγκλήματά τους έμειναν ατιμώρητα. Και σήμερα κάποιοι θέλουν να επαναγράψουν την ιστορία. Πλέον ως νικητές.

Καταστροφές αρχαιοτήτων:

Μια κατηγοριοποίηση των καταστροφών εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, θα κατέληγε στο διαχωρισμό τεσσάρων βασικών κατηγοριών:
1) τις μεγάλες ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, 2) τις καταστροφές στις επαρχιακές Αρχαιολογικές Συλλογές, 3) τις καταστρεπτικές επεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, και τέλος στις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νησί. Γεγονός πάντως είναι ότι οι καταστροφές αυτές υπήρξαν τεράστιες, παρά την πολιτική προστασίας των Ελληνικών Αρχαιοτήτων από τη Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Τέχνης, μέλη της οποίας υπήρχαν βέβαια και στην Κρήτη.


Για να θυμηθούμε και να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που ξεχνούν, πως μπορεί η Κρήτη να συγχώρεσε, αλλά δεν ξέχασε.
 

Μάλιστα στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν και μετάλλια με το «γερμανικό πουλί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη άδεια για τέτοια εκδήλωση δεν υπάρχει, ενώ ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει σχέση με την επίσημη γερμανική κυβερνητική ή στρατιωτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου