Μπάρα

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Εφυγε στα 80 το «κορίτσι με τα χρυσά μάτια», η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαρί Λαφορέ

Έφυγε στα 80 το «κορίτσι με τα χρυσά μάτια», η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαρί Λαφορέ



Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαρί Λαφορέ.
Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, πέθανε στην πόλη Ζενολιέ της Δυτικής Ελβετίας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα αίτια του θανάτου της.
Η Λαφορέ έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, τότε που είχε συνεργαστεί και στο Παρίσι με τον Γιάννη Σπανό.
Ο πρώτος της δίσκος 45 στροφών περιείχε το τραγούδι «Les vendanges de l'amour» σε μουσική Ντανιέλ Ζεράρ, αλλά γνωστή έγινε χάρη στις ερμηνείες κομματιών όπως τα «Viens, viens», «Ivan, Boris et moi», «Il a neige sur Yesterday» (τραγούδι-φόρος τιμής στους Μπιτλς), «Viens sur la montagne», «Marie douceur, Marie colere» και «Que calor la vida». Στην καριέρα της υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής, καταφέρνοντας να πουλήσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.
Παράλληλα, δοκίμασε την τύχη της και στον κινηματογράφο, όπου κατέληξε να πρωταγωνιστήσει σε 15 συνολικά ταινίες. 


Το «κορίτσι με τα χρυσά μάτια», όπως την αποκαλούσαν στη μεγάλη οθόνη, συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες, όπως οι Λουί Μαλ, Ζορζ Λοτνέρ, Ανρί Βερνέιγ, Πιερ Γκρανιέ-Ντεφέρ και Μισέλ Ντεβίλ.
Στην προσωπική της ζωή έκανε πέντε συνολικά γάμους, αποκτώντας τρία παιδιά, ενώ από το 1978 ήταν μόνιμη κάτοικος Ελβετίας.



Το τραγούδι  «Viens, viens»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου