Μπάρα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Πολεμικό Μουσείο: Στο στόχαστρο της «κίτρινης δημοσιογραφίας»!

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Την πόρτα του Πολεμικού Μουσείου «χτύπησε» τις τελευταίες ημέρες η «κίτρινη δημοσιογραφία» με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου. 

Ξεκίνησαν παρουσιάζοντας μια εικόνα διάλυσης του Μουσείου και να καταλήξουν με διαπόμπευση μελών του ΔΣ για να αυτοεπιβεβαιωθούν.
Οι σκοποί βέβαια των δημοσιευμάτων παραμένουν άγνωστοι αλλά αυτό που μένει είναι τα σχόλια.
Η ιστορία ξεκίνησε με δημοσίευμα όπου «ανακάλυψε» από «πληροφορίες» ότι τα εκθέματα του Μουσείου σαπίζουν στις υπόγειες αποθήκες λόγω ενός …σπασμένου σωλήνα.
Η βλάβη φυσικά από το συγκλονιστικό γεγονός της διαρροής νερού που εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε άμεσα αρκούσε για να υποστηριχτεί ότι όλα τα εκθέματα είναι σχεδόν «κατεστραμμένα».
Και τα «ρεπορτάζ» συνεχίστηκαν όπου έλεγχος του ΥΠΕΘΑ για άσχετο θέμα συνδέθηκε αφού έτσι βόλευε με το πρώτο ρεπορτάζ και την ανακάλυψη με τις αποθήκες που φυλάσσονται τα εθνικά κειμήλια.
Ούτε αυτό όμως έφτανε στην «αποκαλυπτική δημοσιογραφία» που όταν δε της βγαίνει φροντίζει να το φέρει στα μέτρα της.
Έτσι χθες όταν ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ σε δύο ανακληθέντες στρατιωτικούς του ΔΣ με πολυετή υπηρεσία στις θέσεις τους και με μεγάλη προσφορά ότι αποστρατεύονται αρκούσε για να συνδεθούν με τα «ρεπορτάζ» που ανακάλυπταν …αλαλούμ στο Πολεμικό Μουσείο.
Το γεγονός ότι και τα δύο μέλη ανέμεναν ότι θα τους αποστρατεύσουν και λόγω των πολλών ετών αλλά ίσως και της γενικότερης απόφασης που έχει παρθεί από το ΥΠΕΘΑ για αλλαγές στη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου μπροστά και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση αποτελούν φυσικά λεπτομέρειες.
Βέβαια ότι και να γράψουν είναι γνωστό ότι όλα τα μέλη του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου έχουν κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να το μετατρέψουν σε ένα κερδοφόρο οργανισμό και υπόδειγμα διαχείρισης και αυτό αποδείχτηκε με τα πρόσφατα οικονομικά που δημοσιοποιήθηκαν.
Αντίστοιχη ήταν και η θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας του ΠΜ αποτέλεσμα της  συστηματικής προσπάθειας αναβάθμισης του με ποικίλα προγράμματα.
Μάλιστα μπροστά στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821, το ΠΜ έχει ξεκινήσει ήδη την οργάνωση και ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων ώστε να δηλώσει κάτι παραπάνω από την συμμετοχή του.

Καλό θα είναι λοιπόν κάποιοι να μην παίζουν με θεσμούς όπως το Πολεμικό Μουσείο και με Αξιωματικούς που έδωσαν και δίνουν με τις προσωπικές παρεμβάσεις τους, με μεράκι αλλά κυρίως με γνώμονα πατριωτικό και υψηλό αίσθημα ευθύνης τη μάχη αναβάθμισης ώστε να να βάλουν το Μουσείο στον Ευρωπαϊκό χάρτη των μεγάλων τουριστικών προορισμών.

Πηγή: armynow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου