Μπάρα

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ο Χρ.Παππάς πήγε στη Β.τ.Ε. το θέμα της απαγόρευσης των Εθνοφυλάκων μας να παρελάσουν την 25η Μαρτίου



ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικώς με την απαγόρευση της Εθνοφυλακής να παρελάσει την 25η Μαρτίου»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου «enoplos.gr» και καταγγελία του Ιωάννη Αμπατζόγλου, Ακτινοφυσικού Ιατρικής, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπευθύνου του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, υπάρχει εντολή, σε σχετικό έγγραφο, της στρατιωτικής ηγεσίας ότι η Εθνοφυλακή απαγορεύεται να συμμετάσχει στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Διευκρινιστικώς, προ ενός μηνός ζητήθηκε από τους Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Δράμας να δηλώσουν ποιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2019 και όσοι από αυτούς ήθελαν το δήλωσαν εγγράφως. Πριν από μία εβδομάδα όμως, ανακοινώθηκε προφορικώς στους Εθνοφύλακες ότι υπάρχει εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας ότι τα ΤΕΘ απαγορεύεται να κάνουν παρέλαση. Στην ερώτηση των Εθνοφυλάκων για τον λόγο αυτής της απαγορεύσεως έλαβαν την απάντηση από την ηγεσία τους ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος αναφωνήσεως συνθημάτων υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. 
Σύμφωνα δε με σχετικές πληροφορίες, είχε απαγορευθεί ξανά η παρέλαση των ΤΕΘ και την 28η Οκτωβρίου του 2017, κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Εσωτερικών, Σκουρλέτη.
Μια άλλη πτυχή του ανακύψαντος ζητήματος που ενισχύει την άποψη ότι η Εθνοφυλακή ως εμβληματικό τμήμα του Ελληνικού Στρατού έχει εισέλθει στο στόχαστρο της αντεθνικής κυβερνήσεως είναι η μεταβολή του προγράμματος της εκπαιδεύσεως των Εθνοφυλάκων. Μαζί λοιπόν με το έγγραφο για τις παρελάσεις, υπήρξε και ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι απαγορεύεται στους εθνοφύλακες να εκτελούν βολές με τα όπλα τους, όπως επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΤΕΘ εκτός στρατοπέδου. Με λίγα λόγια οι εθνοφύλακες πλέον θα περιορίζονται μέσα στα στρατόπεδα και θα απασχολούνται με προφορικές εκπαιδεύσεις. 

Επιπροσθέτως εθνοφύλακας δήλωσε: 

«Ανάλογη κατάσταση είχε δημιουργηθεί το Σαββατοκύριακο (16 και 17 Ιουνίου 2018), όπου το ΤΕΘ Δράμας είχε προγραμματισμένη εκπαίδευση εκτός στρατοπέδου. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα γινόταν σε περιοχή της Μακεδονίας και οι εθνοφύλακες θα είχαν πλήρη τον εξοπλισμό τους με τα όπλα τους κλπ. Η εκπαίδευση αυτή αν και ήταν προγραμματισμένη προ αρκετών μηνών, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, επειδή απαγορεύθηκε να βγει οποιοδήποτε όπλο εκτός στρατοπέδου, όπως επίσης απαγορεύθηκε να γίνει οποιαδήποτε εκπαίδευση εθνοφυλάκων ή στρατιωτικών εκείνο το Σαββατοκύριακο.» Ομοίως, και προφανώς για τους ίδιους λόγους, δεν επετράπη στους Εθνοφύλακες να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Συνεπώς καθίσταται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση υπονομεύει μεθοδικώς τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικώς τους Εθνοφύλακες και το έργο που έχουν αναλάβει ευόρκως και αφιλοκερδώς να υπηρετούν, δηλαδή τη φύλαξη των συνόρων και κατ’ επέκταση την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας. Η απαγόρευση δε για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση της Εθνεγερσίας συνιστά ενέργεια κατάπτυστη, αντεθνική και ατιμωτική για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ισχύει η ανωτέρω καταγγελία περί απαγορεύσεως της παρελάσεως των Εθνοφυλάκων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;
Που ερείδεται η απόφαση της ατιμωτικής για τις Ένοπλες Δυνάμεις, απαγορεύσεως;
Θα ανακληθεί η απόφαση αυτή, ώστε να συμμετάσχουν κανονικώς τα ΤΕΘ στην παρέλαση για την Εθνεγερσία;
Απαγορεύεται στους Εθνοφύλακες να εκτελούν βολές με τα όπλα τους;
Υφίσταται όντως μεταβολή της εκπαιδεύσεως των εθνοφυλάκων, με την έννοια ότι αυτή διεξάγεται προφορικώς και θα περιορίζεται εντός στρατοπέδων;
Δύο έτη μετά την καθιέρωση του έτους Εθνοφυλακής, θα προστατεύσει την Εθνοφυλακή ή θα την απαξιώσει με τραγικές συνέπειες στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων;

Αθήνα, 7/3/2019   
                                          
Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Πηγή: enoplos.gr 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου