Μπάρα

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μάκης Καφαντάρης από τους Κορυφαίους Βετεράνους των Αλεξιπτωτιστών



Διάβασα πριν λίγο στο Προφίλ facebook του αγαπημένου μου Φίλου Βετεράνου Αλεξιπτωτιστή και Πρωτεργάτη της Ελευθέρας Πτώσεως στην Ελλάδα κάποιο Παράπονο που εξέφρασε.
Θεώρησα σωστό να το εκθέσω και να Γνωρίσω και στον έξω κόσμο τον Μάκη Καφαντάρη..
Διαβάστε το και δείτε και μερικές φωτογραφίες του.

Makis Kafantaris
Είναι ένα προσωπικό θέμα που με έχει γεμίσει με παράπονο και πολύ θυμό επίσης. Το 1974 μετατίθεμαι στο ΝΑΤΟ στο ΒΕΛΓΙΟ.
Εκεί με την μεικτή ομάδα του SHAPE ( Ανώτατο Στρατηγείο) εκτέλεσα πολλά Άλματα Ελευθέρας Πτώσεως.
Ο ‘Ελλην εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ. έστειλε την κατάσταση των Αλμάτων  (μεταφρασμένα από την πρεσβεία) στο ΓΕΕΘΑ. Με την υπ' αριθμό  ΥΕΘΑ/ΑΕΔ/ΑΣ/ΙονΕΓ/4ε/Φ.416.46/63/137316 δια της οποίας καθορίζονται τα εξάμηνα 2 του 1975 και ως χρόνος ενεργείας αλεξιπτωτιστού.
Η τότε Διοικηση Καταδρομών αντέδρασε σ' αυτό το άκουσμα καθ' ότι δεν εκληθην δια διαταγής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων  και πρότεινε στο Α/Σ, την μη έγκριση των εξαμήνων, όπερ και εγενετο.
Η αλήθεια όμως είναι μια. ποια? επειδή επροταθην για το ΝΑΤΟ από τον Αντισυνταγματάρχη ΜΠΕΚΙΑΡΗ και τον Ταγματάρχη  ΜΠΟΛΑΡΗ.
Ναι ήσαν και οι δυο άξιοι ηγήτορες, γνήσια παλικάρια των Δυνάμεων Καταδρομών. Προσωπικά, δεν έχω την ανάγκη των εξαμήνων, μου αρκούν τα 41 που έχω.
Τον Αλεξ/σμο τον λάτρεψα και λατρεύω και γι' αυτό στα 79μου χρόνια έκανα το τελευταίο μου Άλμα Ελευθέρας στην γενέτειρα μου ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ.
Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο χρόνο για την ανάγνωση της επιστολής.

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ!!!


ΠΑΣΧΑ 1970 πλατεία Σχολής Αλεξιπτωτιστών μετά από Επίδειξη άλματος Ελευθέρας Πτώσεως του Αετού Μάκη Καφαντάρη δεξιά μαζί με τον Δημήτρη Μαραγκουδάκη αριστερά..


Στην Συνάντηση της 2ας ΜΑΛ από αριστερά: ο Θρύλος των Αλεξιπτωτιστών Ιωάννης Ζουμής, ο Αείμνηστος Ταγματάρχης Παρασκευάς Μπόλαρης, ο Ναύτης ΟΥΚ Γεώργιος Δρακόπουλος και ο Βετεράνος Εκπαιδευτής των Αλεξιπτωτιστών Μάκης Καφαντάρης.


Στην Συνάντηση Βετεράνων Αλεξιπτωτιστών από αριστερά: ο Θρύλος των Αλεξιπτωτιστών Ιωάννης Ζουμής, ο Ναύτης ΟΥΚ Γεώργιος Δρακόπουλος ο Βετεράνος Αλεξιπτωτιστής ΟΥΚ και Εκπαιδευτής των Βατραχανθρώπων Γεώργιος Κρίθαρης και ο Βετεράνος Εκπαιδευτής των Αλεξιπτωτιστών Μάκης Καφαντάρης.


ο Βετεράνος Εκπαιδευτής των Αλεξιπτωτιστών Μάκης Καφαντάρης στον Αέρα..

Γεώργιος Δρακόπουλος

Ναυτης Ο.Υ.Κ. 65ου Σχολείου Βατραχανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου