Μπάρα

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Άσκηση βολών Μακναμάρα με σχοινί και βαράκια

Ο κύριος Πατ Μακναμάρα δε χρειάζεται συστάσεις. Εν αποστρατεία στέλεχος της αντιτρομοκρατικής Delta Force, με εκατοντάδες πολεμικές επιχειρήσεις στο βιογραφικό του σε όλο το κόσμο, εργασία υπό κάλυψη πίσω από τις γραμμές του εχθρού, και πολλά ακόμη. Αυτό όμως που τον χαρακτηρίζει στις ασκήσεις του είναι ο συνδυασμός σωματικής κούρασης με τεχνικές ικανότητες καθώς αυτό εξομοιώνει τις συνθήκες μάχης και ταυτόχρονα βοηθάει στη σωματική ενδυνάμωση και στη βελτίωση ικανοτήτων. Μία τέτοια άσκηση θα δούμε εδώ.


Πηγή: BravoComanyMFG.com

Την άσκηση αυτή τη παρουσίασε ο κύριος Πατ Μακναμάρα στη σελίδα του στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 και απαιτεί τα εξής. Ένα σχοινί μήκους 100 ποδών (30.5 μέτρα), δύο βαράκια των 30 κιλών έκαστο, τρεις κώνους για να σημειώσουμε συγκεκριμένες αποστάσεις, και ένα χρονόμετρο σκοποβολής καθώς η άσκηση βασίζεται στη σταδιακή βελτίωση μειώνοντας το χρόνο εκτέλεσης της. Βλέπετε πως είναι διαμορφωμένο το σκοπευτήριο παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πριν ξεκινήσει η άσκηση έχουμε γεμίσει, οπλίσει, και τοποθετήσει στη θήκη του το πιστόλι μας. Έπειτα πηγαίνουμε στο σημείο εκκίνησης και ενεργοποιούμε το χρονόμετρο σκοποβολής. Όταν θα ακουστεί ο ήχος εκκίνησης εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα.
  1. Τρέχουμε ως το τέλος του σχοινιού
  2. Το τραβάμε με τα χέρια μας μέχρι να το μαζέψουμε όλο σε μία κουλούρα
  3. Τρέχουμε ως το κώνο των 20 μέτρων, τραβάμε το πιστόλι μας από τη θήκη του, και εκτελούμε μία βολή
  4. Τρέχουμε ως το κώνο των 15 μέτρων με το όπλο σε θέση ετοιμότητας, και εκτελούμε μία βολή
  5. Τρέχουμε ως το κώνο των 10 μέτρων με το όπλο σε θέση ετοιμότητας, και εκτελούμε μία βολή
  6. Τρέχουμε πίσω ως το κώνο των 15 μέτρων με το όπλο σε θέση ετοιμότητας, και εκτελούμε μία βολή
  7. Τρέχουμε πίσω ως το κώνο των 20 μέτρων με το όπλο σε θέση ετοιμότητας, και εκτελούμε μία βολή
Εάν θέλετε κάποιο μέτρο σύγκρισης για το χρόνο σας. Ο κύριος Πατ Μακναμάρα εκτέλεσε τη παραπάνω άσκηση σε 66.64 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να τον δείτε να την εκτελεί στο βίντεο που ακολουθεί.




Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου